website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Sugawara schiet AZ naar minimale overwinning

Yukinari Sugawara viert zijn doelpunt tegen VVV Venlo met een eerbetoon aan Pantelis Hatzidiakos

AZ is er vanmiddag wederom in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. In Den Haag werd er met 1-0 gewonnen van VVV Venlo door een goal van Yukinari Sugawara, die na de goal Hatzidiakos steunde met een mooi gebaar. Door de overwinning behoudt AZ de tweede plaats in de Eredivisie.

#SterktePanta

AZ begon de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen donderdag. De geblesseerde Hatzidiakos werd vervangen door Clasie, waardoor Koopmeiners een linie naar achter werd geschoven. Verder moest Midtsjø vlak voor aanvang afhaken vanwege ziekte. De Noor werd vervangen door Yukinari Sugawara. Bij het betreden van het veld kwam de AZ-selectie met een mooi gebaar richting Hatzidiakos, die donderdag zwaar geblesseerd raakte. De Alkmaarders droegen bij de opkomst shirts met de tekst ‘#SterktePanta’.

AZ dominant

Het spel speelde zich in het begin van de wedstrijd vooral op de helft van VVV. AZ combineerde er op los en kwam in de negende minuut tot het eerste gevaar. Een schot van Wijndal werd van de lijn gehaald door een verdediger van VVV. Even later volgde er na mooi combinatiespel een gevaarlijk schot van Stengs, dat werd gepareerd door keeper Kirschbaum.

Sugawara

Daarna was het lange tijd rustig voor beide doelen. Na een klein halfuur volgde er eindelijk weer twee gevaarlijke momenten namens AZ, waar een schot van Clasie voor het doel maar net geblokt werd door een verdediger van VVV en Stengs even later maar net over schoot. Aan de andere kant leek VVV er voor het eerst gevaarlijk uit te komen, maar Sugawara maakte de voorzet van de Venlonaren onschadelijk. Even later volgde een reusachtige kans voor Boadu, die zelf ook schrok van zijn kans en de bal daardoor miste. Een fraai doelpunt van Sugawara, die de bal strak in de hoek volleerde. De Japanner vierde zijn goal op mooie wijze. Hij hield het shirt van Hatzidiakos in de lucht om de Griek een hart onder de riem te steken. Zodoende zochten de Alkmaarders met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

Hervatting

Na de theepauze kreeg AZ direct een grote kans op de 2-0. Sugawara kwam door op rechts en zette voor op Stengs, maar laatstgenoemde raakte de bal volledig verkeerd. Enkele minuten later was Idrissi gevaarlijk met een laag schot, maar keeper Kirschbaum redde goed. In de 55e minuut kreeg Boadu de kans om de score te verdubbelen, maar hij wist een gevoelig balletje van Stengs niet lekker te raken. Even later was het wederom Boadu die een kans miste, omdat hij de bal niet lekker meenam.

Slotfase

Na 70 minuten volgde het eerste gevaar van VVV in de tweede helft. Bizot wist met zijn voet redding te brengen op een schot van Opoku. Aan de andere kant werd een hard schot van Koopmeiners maar net over de lat van de bezoekers getikt. Net voor het ingaan van het Haags kwartiertje schoot Svensson vanaf een meter of 16 de bal maar net naast. Net voor het eindsignaal was Wijndal nog erg dichtbij een goal, maar zijn inzet werd wederom van de lijn gehaald. In de blessuretijd kregen de bezoekers een enorme kans op de gelijkmaker, maar Wuytens wierp zich sterk voor een schot van de Venlonaren. Daar bleef het niet bij, want een minuut later schoot Soriano van dichtbij maar net over, waardoor de formatie van Slot met 1-0 wist te winnen van VVV.

Karakteristieken

AZ: Bizot; Svensson, Koopmeiners (C), Wuytens, Wijndal; Sugawara (87′ Aboukhlal), Clasie, De Wit; Idrissi, Boadu (75′ Druijf), Stengs
VVV: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, Janssen (87′ Neudecker); Linthorst, Post (C), Van Ooijen (71′ Sinclair); Opoku (78′ Yeboah), Soriano, Wright
Doelpunten: 39′ Sugawara 1-0
Gele kaarten:
Svensson, Koopmeiners (AZ)

[Beeld: Pro Shots / Joep Leenen]

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
Lees ook...
Speler van het Jaar: AZ – VVV Venlo
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar