*Yukinari Sugawara* of AZ Alkmaar Celebrates 0-1
Wedstrijden

Sugawara bezorgt AZ drie punten in Emmen

Yukinari Sugawara heeft zijn ploeg vandaag de drie punten bezorgd door in de tweede helft de enige treffer te maken in Emmen. In een duel waarin AZ middels Gudmundsson en Sugawara het aluminium raakte waren de bezoekers de terecht winnaar, al was het zeker geen hoogstaand duel. 

De Alkmaarders begonnen aan een koude Meerdijk met een gezonde portie agressie aan het duel met FC Emmen. De ploeg van Jansen zat er kort op en drong de thuisploeg terug richting de eigen zestien. Het overwicht leidde tot doelpogingen van Karlsson en Wijndal.

Paal

De dadendrang zou na de openingsfase echter rap wegebben, waardoor Emmen relatief eenvoudig overeind bleef. Halverwege de eerste helft was AZ dichtbij de voorsprong, maar de inzet van Gudmundsson stuitte via de binnenkant van de paal terug het veld in. In de slotfase van het eerste bedrijf moest Bizot ook nog een aantal keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

Lat

Na de pauze begon AZ weer een stuk scherper en kon Verrips ternauwernood voorkomen dat Stengs en Karlsson de score openden. De doelman moest het antwoord schuldig blijven op een inzet van Sugawara, alleen bracht de lat redding voor de Emmenaren.

Sugawara

Hierna duurde het weer even voor AZ zich gevaarlijk in het vijandelijke doel meldde, maar het was hierna wel direct raak. Een doorgeschoten voorzet van links belandde voor de voeten van Sugawara, waarna de Japanner met een hard schot doeltrof.

In de slotfase kregen de bezoekers diverse mogelijkheden om het duel in het slot te gooien, maar waren de Alkmaarders slordig bij het geven van de eindpass. De grootste kans was voor Karlsson, alleen treuzelde de Zweed te lang en kon de Emmense defensie ingrijpen. Het bleef hierdoor bij die ene treffer van Sugawara.

Karakteristieken

Doelpunten: 71′ Sugawara 0-1

Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson (90′ Reijnders), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson

Opstelling FC Emmen: Verrips; Van Rhijn (86′ Vos), Araujo, Bakker, Cavlan (65′ Rhymer); Ben Moussa (86′ Bernadou), De Leeuw (c), Vlak (75′ Laursen); Peña, Gladon, Frei

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant