Elftal en Technische staf

Sugawara: “Als ik zo speel als tegen Brann ga ik nergens heen”

AZ speelde gisteravond teleurstellend gelijk tegen het Noorse SK Brann Bergen. Na afloop spraken wij met een kritische Yukinari Sugawara. “We hebben gewoon niet gevoetbald”, begint de Japanner zijn betoog.

“We speelden te gehaast en waren niet rustig genoeg aan de bal. Daarom verloren we de bal gemakkelijk, wat ontzettend veel energie kost en dat doet wat met de motivatie. Het is eigenlijk heel simpel, we hadden de bal gewoon van links naar rechts moeten laten gaan en ze op die manier kapot spelen.”

Op de vraag hoe het volgende week beter kan is de rechtsback duidelijk: “We hebben nu zes dagen tot de return. Dus in die zin hebben we tijd genoeg om de vele punten te bespreken die beter moeten. We moeten meer met elkaar praten en beter communiceren in het veld.”

Transfer

Afgelopen weken vertrokken er diverse spelers bij AZ en ook de naam van Sugawara wordt in de wandelgangen gelinkt aan een transfer. Zelf is de verdediger daar niet mee bezig. “Ik ben daar nu absoluut niet mee bezig, ik focus me op het voetbal.”

“Ik kan er wel veel over praten, maar ik heb daar verder geen invloed op. Waar ik wel invloed op heb, zijn mijn prestaties op het veld. Ik moet mijn voeten laten spreken. Als ik zo speel als vandaag dan ga ik helemaal nergens heen want ik speelde ‘shit’. Dus ik focus me nu op mezelf en op hoe we ons gaan kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League. Dat is het belangrijkste.”

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %