AZ Jeugd

Stunt Jong AZ in Leeuwarden

Na een bloedeloos gelijkspel tegen FC Den Bosch reisden de talenten van Jong AZ de afsluitdijk over. Vanuit Friesland werd de volle buit mee teruggenomen het IJsselmeer over.

Vroege voorsprong

Jong AZ begon prima aan de wedstrijd. Mexx Meerdink stak Kewal (foto) weg. De rechtsbuiten kapte de keeper uit en zette de bezoekers op voorsprong. Na die goal begon Cambuur het doel van Jong AZ te bestormen, maar de verdediging en keeper Tristan Kuijsten hielden knap stand. Aan de andere kant van het veld schoot Fedde de Jong nog op de lat.

Toch gelijk

Kort na de rust werd het toch gelijk. Milan Smit kopte namens Cambuur Leeuwarden de gelijkmaker binnen. Vervolgens wist Kuijsten nogmaals knap te redden en zo een voorsprong van Cambuur te voorkomen. De wedstrijd ging niet naar de smaak van de thuissupporters. Er werden bekers op het veld gegooid en dat resulteerde in de 54e minuut in het bekende resultaat: een staking. Trainer Henk de Jong was daar overigens woedend over.

Kewal met de winnende

Cambuur beukte verder op de rood witte muur maar brak er niet doorheen. Zoals een bekende voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort, dan doet je tegenstander dat. Zo ook in Leeuwarden. Na 85 minuten stuurde Kees Smit Meerdink slim weg. Hij kon via de achterlijn strak voorzetten op Kewal die zijn tweede goal van de avond maakte. Dat bleek ook de winnende want het lukte Cambuur niet meer te scoren. Zo won Jong AZ knap deze lastige uitwedstrijd.

Samenvatting Cambuur Leeuwarden – Jong AZ

[Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries]

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %