Vangelis PAvlidis was belangrijk tegen PEC Zwolle
Elftal en Technische staf

Strijdbare Witry: ‘Ik ben niet gekomen om op de bank te zitten’

Aslak Fonn Witry maakte afgelopen zomer de overstap naar Alkmaar. De rechtsback startte het seizoen als basisspeler, maar moet de laatste wedstrijden genoegen nemen met een invalbeurt. Na afloop van AZ – PEC Zwolle spraken we met de verdediger. “Ik werk hard en hoop meer minuten te maken.”

Witry zag vanaf de bank hoe AZ al na dertien minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. De Noor is blij met de veerkracht die zijn teamgenoten toonden. “Je moet gewoon je eigen spel blijven spelen en niet te veel stilstaan bij de achterstand”, vertelt de back na afloop van de wedstrijd in het spelershome. “De jongens hebben het fantastisch gedaan door zo terug te komen in de wedstrijd. Het is mooi om de energie en mentaliteit van de spelers te zien.”

Weinig controle

Na dik zeventig minuten kwam Witry in het veld voor Sugawara. De Alkmaarders probeerden de bal zoveel mogelijk in de ploeg te houden, maar  hadden toch moeite met de tegenstander. “PEC kwam meer voor ons doel dan wij voor dat van hen”, concludeert Witry. “We hadden niet veel controle over het spel, maar gelukkig hebben we de drie punten binnengesleept. We blijven trainen om elke dag beter te worden.”

Door de overwinning op PEC Zwolle stijgt AZ naar de zevende plaats in de Eredivisie. Ondanks de wisselvallige seizoensstart blijft de doelstelling hetzelfde. “We gaan weer voor een plek bij de top vier. Dat is ieder seizoen het doel, dus daar vechten we voor.”

Niet gekomen om op de bank te zitten

In het behalen van die doelstelling hoopt Witry in de toekomst meer minuten te maken, al beseft hij ook dat zijn concurrent Sugawara in goede vorm verkeert. “Natuurlijk had ik gehoopt meer te spelen, maar Yuki doet het ook gewoon heel erg goed.” Uiteraard blijft de Noor strijden voor een plek in de basiself. “Ik blijf hard werken en sta er als de coach me nodig heeft. Ik ben niet gekomen om op de bank te zitten.”

Conference League

Tot slot ging Witry in op het volgende duel van de Alkmaarders. Donderdag wacht namelijk een belangrijke confrontatie met Cluj in de Conference League. “Dat wordt een hele interessante wedstrijd. Als we winnen, dan zetten we een grote stap in overwintering”, vertelt de Noor. “We gaan deze wedstrijd analyseren en hopelijk kunnen we de goede dingen van vandaag meenemen naar de wedstrijd met Cluj aankomende donderdag.”

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant