Elftal en Technische staf

Strijdbare Wijndal: ‘We willen alleen nog maar naar boven kijken’

Myron Boadu kreeg gister terecht alle spotlights op zich gericht na de belangrijke 4-2 overwinning op Feyenoord, maar naast de aanvaller speelde ook Owen Wijndal een belangrijke rol. Met een geweldige assist stelde hij zijn maatje in staat om de 2-2 te maken, terwijl Teun Koopmeiners een strafschop mocht nemen na een overtreding op de linksback.

Het was dus een mooie dag voor de international, die misschien wel de mooiste assist gaf uit zijn loopbaan tot nu toe. ‘Ja dat denk ik wel als je kijkt naar de kwaliteit. Ik heb wel meerdere assists gegeven maar ik denk dat dit de mooiste was’, aldus de linkspoot. ‘En hij was bovendien belangrijk. Als dit de assists op de 5-0 was geweest dan was het ook mooi, maar minder belangrijk. Dat maakt het allemaal een mooie assist.’

Strafschop

In de slotfase denderde de onvermoeibare Wijndal weer eens naar voren en werd na een mooi overstapje gevloerd door Fer, waarna Kuipers floot voor een strafschop. De 21-jarige Zaandammer omschrijft dat moment als volgt: ‘Toen ik Midtsj inpasste en doorliep vroeg ik de bal terug en wilde ik eerst zelf schieten. Op het laatste moment hoorde ik Albert in mijn rug dat ik de bal moest laten gaan. Toen werd ik neergehaald, maar hij floot nog niet direct. Maar nadat ik die bal naast zag gaan floot hij gelukkig alsnog.’

Ups and downs

De toegekende strafschop zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing in de topper, al was het zeker geen makkelijke wedstrijd voor de Alkmaarders. ‘In de eerste helft hadden we veel ups and downs qua niveau. Ik denk dat Feyenoord met momenten zich er goed onderuit voetbalde en een hoog niveau haalde.’

‘Ondanks dat we twee keer op achterstand komen, zijn we twee keer goed teruggekomen en hebben we laten zien dat we over veerkracht beschikken en dat we ook hartstikke goed kunnen voetballen. Al met al was het een goede strijdbare wedstrijd van onze kant.’

Een verklaring voor de moeizame eerste helft heeft Wijndal ook wel. ‘Ik denk dat we slordig waren aan de bal. Als je ook kijkt naar die tweede goal, hoe die komt… Dat zijn momentjes die zonde zijn. Maar we hebben ons rug goed gerecht en ik denk dat we het de tweede helft goed en rustig hebben uitgespeeld door kansen te creëren en Feyenoord met de rug tegen de muur te zetten.’

Naar boven

Door de overwinning slaat AZ een gat van zes punten met Feyenoord en is Vitesse op vier punten achterstand gezet. Toch kijkt de international liever naar boven. ‘Ik denk dat we meer naar PSV kijken dan achter ons. Dat doen we altijd wel, dus het is eerder dat we naar boven kijken dan onder ons. We willen niet meer achter ons kijken, alleen nog maar naar boven’, aldus de ambiteuze verdediger.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant