Overig nieuws

Strafrechtelijk onderzoek naar onrust bij AZ – NEC

Op de website van AZ maakt de club melding over een overleg dat het had met burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie. Op de agenda stond de actie van enkele supporters bij de wedstrijd tegen NEC. Deze waren druk in de weer met vuurwerk en drongen zelfs het stadion even binnen. Het resultaat van de actie is een strafrechtelijk onderzoek naar de incidenten.

Strafrechtelijk onderzoek

Tijdens de wedstrijd drongen supporters het gesloten stadion binnen en staken vuurwerk af (volgens de officiële lezing mikten zij op politie en stewards, maar dat hebben we al kijkende niet meegekregen). De wedstrijd werd even stilgelegd, maar kon al vrij snel worden hervat.

Alle eerder genoemde partijen zijn het over eens dat er zaterdag een grens is overschreden en dat maatregelen hierom niet uit kunnen blijven. De politie zal onder aanvoering van het OM een strafrechtelijk onderzoek instellen.

Intimiderend

De club gaat op de eigen website verder over het incident en spreekt over een Intimiderende actie: ‘De actie is door medewerkers van AZ in en om het stadion als intimiderend en bedreigend ervaren. Ook is er materiële schade aangericht. Daarnaast heeft de vierhoek zorgen over het zeer gevaarlijke vuurwerk dat tijdens de actie is afgestoken. Het vuurwerk dat wordt gebruikt kan voor ernstig lichamelijk letsel zorgen. De vierhoek vraagt zich af of deze ’supporters’ zich wel realiseren hoe gevaarlijk dit soort vuurwerk is.’

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant