Europees Voetbal

Stevige loting voor AZ in de Conference League

AZ gaat een pittige Europese poule voor de kiezen krijgen in de Conference League, de Alkmaarders treffen Aston Villa, Legia Warschau en het onbekende HŠK Zrinjski uit Bosnië in de poulefase nadat het gisteren SK Brann versloeg.

Aston Villa

De eerste club die uit de koker bij de loting voor de Conference League was Aston Villa en daarbij ontploften alle groepsapps tegelijkertijd. AZ mag op bezoek naar het legendarische Villa Park en ondanks dat een makkie ook leuk was geweest, is dit er natuurlijk wel eentje die iedereen graag wil bezoeken.

Legia Warschau

Met Legia Warschau treft AZ de grootste club van Polen, die vooral berucht is vanwege de bloedfanatieke aanhang en in Nederland door de banden met ADO Den Haag. Dat er in Polen op het gebied van supporters altijd een schepje bovenop gaat is bijvoorbeeld te zien aan deze heerlijke fotoreportage van de Poolse bekerfinale van afgelopen seizoen.

HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski is de grote onbekende voor ons, de club uit Mostar (Bosnië) is wel een bekende in het Europese voetbal en kwalificeerde zich al meerdere malen voor Europees voetbal. De club werd opgericht in 1905 en heeft net als Legia een zeer fanatieke aanhang.

Speeldata en kaartverkoop

De informatie is nog allemaal zeer vers, dus er is vooralsnog niets bekend over speeldata en kaartverkoop. Op AZ.nl wordt hier aankomende week meer bekend over gemaakt.

[coverfoto PRO SHOTS / ProSportsImages]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %