Wedden op voetbal

Wedstrijden

Sterker Jong AZ moet punten delen met Helmond Sport

Ondanks dat Jong AZ lange tijd een veldoverwicht had wist het vanavond niet te winnen van Helmond Sport. De thuisploeg kwam tweemaal op achterstand, maar wist via treffers van Druijf en Hoedemakers telkens terug in de wedstrijd te komen. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de betere partij. Met name voetballend zag het er prima uit wat de mannen van Koen Stan en Michel Vonk lieten zien. Na kansen voor Dekker en Druijf, die ook een zuivere strafschop werd onthouden, raakte Helmond Sport de paal. Jong AZ was echter veruit de gevaarlijkste ploeg, en wist met name via Vince Gino Dekker een aantal keer gevaarlijk door te komen. De grootste kans was echter voor Bergsma. De verdediger leek uit een corner via de binnenkant van de paal raak te koppen, maar de matig leidende arbiter constateerde niet dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Doelpunten

Nadat Van Gassel vervolgens met een ultieme redding Goudmijn van scoren hield kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Schendelaar had in eerste instantie nog een uitstekend antwoord op een vrije trap van Helmond Sport, maar was kansloos op de rebound van Naudts. Vlak voor rust bracht Ferdy Druijf de stand echter weer in evenwicht. Nadat de topscorer eerder een opgelegde kans had gemist kopte hij uitstekend raak uit een voorzet van Dekker.

Evenwicht

In de tweede helft waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd en namen de bezoekers wederom de leiding. Opnieuw was Naudts doeltreffend. Lang duurde het echter niet voordat de gelijkmaker viel. Hoedemakers nam de bal knap mee na een voorzet van Kaandorp en rondde beheerst af. Het zou ook de eindstand blijken, met name omdat Schendelaar met een goede reflex voorkwam dat Naudts zijn hattrick completeerde.

Karakteristieken

Doelpunten: 29′ Naudts 0-1, 42′ Druijf 1-1, 56′ Naudts 1-2, 61′ Hoedemakers 2-2

Gele kaarten: Brusselers, Poelmans (Helmond Sport)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Weigelt, Bergsma, Bakker, Savastano; Goudmijn, Hoedemakers (80′ Koopmeiners), Reijnders (73′ Sedlacek); Kaandorp, Druijf (c), Dekker (79′ Koreniuk)

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com