Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Sterker Jong AZ deelt punten met Go Ahead Eagles

Jong AZ heeft vanavond niet weten te winnen van Go Ahead Eagles. Door de remise, en de uitslagen op de andere velden, werd de derde periodetitel niet behaald. Op het sportcomplex aan de Kalverhoek had de thuisploeg gedurende de hele wedstrijd een overwicht, maar wist het desondanks niet te scoren. Aan de hand van de uitblinkende Bel Hassani kregen de Alkmaarders in de eerste helft wel wat mogelijkheden via Wijndal, Kaandorp en Jacobs maar deze pogingen troffen geen doel. Ook een inzet van Bel Hassani ging via een been net naast.

Kansen

Na de pauze bleef Jong AZ de sterkere ploeg, al waren de kansen iets schaarser. Kaandorp kreeg direct na de hervatting een aardige kans, maar zijn kopbal op aangeven van Bel Hassani ging net naast. Na twee kansen voor Jacobs werd Olij na ruim zeventig minuten voor het eerst getest. De doelman moest gestrekt na een uithaal van Beltrame en wist knap redding te brengen. Direct daarna kreeg Go Ahead weer een kans, maar na een inzet van Werkhoven kwam de goalie weer als winnaar uit de strijd. Gescoord zou er niet meer worden, waardoor beide ploegen de punten delen.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Stans (Go Ahead Eagles)

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Van Rhijn, Regeling, Kramer, Wijndal; Hoedemakers, Jacobs, Reijnders (46′ Einarsson); Bel Hassani (76′ Fase), Kaandorp; Koreniuk (84′ Kurban)

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Hettinga; Buwalda, Schenk, Ketting; Stans, Overgoor (89′ Dekker), Suk; Beltrame (83′ Nemane), Werkhoven, Langedijk (66′ Andrade)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com