Wedden op voetbal

Wedstrijden

Sterk Jong AZ wint van MVV Maastricht

Jong AZ wint van MVV

Jong AZ heeft zojuist met 3-2 gewonnen van MVV Maastricht. Het was een dik verdiende overwinning voor de ploeg van Stam en Vonk, die voetballend de betere partij waren. Via doelpunten van Correia, Kunst en Margaret werd dat ook in de score tot uitdrukking gebracht. Van den Hurk en Holtby scoorden tegen. Bij de Alkmaarders keerde Henri Weigelt na lange tijd terug in de basis. 

Het was een vermakelijke wedstrijd op het sportcomplex aan de Kalverhoek. Jong AZ had voetballend een overwicht, maar beide ploegen kregen kansen. De eerste grote mogelijkheid was voor de bezoekers uit Limburg. Joerie Schroijen kon na een mooie steekpass alleen af op Mees Bakker, waarna laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam.

Niet lang daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Richard Sedlacek legde een corner panklaar op het hoofd van Felix Correia, die van dichtbij zijn eerste treffer in Alkmaarse dienst binnenkopte. Hierna volgenden er over en weer kansen en moest Bakker tweemaal redding brengen op inzetten van Goppel en Van den Hurk. Aan de andere kant kon MVV opgelucht ademhalen toen Oosting met een prachtige knal slechts de onderkant van de lat trof.

Doelpunten

Tien minuten voor rust zouden de bezoekers dan toch op gelijke hoogte komen door een treffer van Van den Hurk, die eigenlijk al een rode kaart had moeten hebben na een charge op Bakker. De spits stond echter nog binnen de lijnen en strafte slecht uitverdedigen van Kunst genadeloos af. Diezelfde Kunst herstelde zijn fout vlak voor de pauze door een strafschop binnen te schieten na een overtreding op Weigelt.

Margaret

Na de hervatting waren de kansen wat schaarser, maar waren het de bezoekers die snel de gelijkmaker produceerden. Joshua Holtby mocht op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal op fraaie wijze achter de kansloze Bakker. De wedstrijd was hierna in evenwicht, tot het moment dat de ingevallen Richonell Margaret er op aangeven Church er 3-2 van maakte.

Samenvatting Jong AZ – MVV

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Correia 1-0, 35′ Van den Hurk 1-1, 45′ Kunst (strafschop), 52′ Holtby 2-2, 76′ Margaret 3-2

Gele kaarten: Weigelt, Correia, Vonk (Jong AZ) Van den Hurk, Holtby, Deom (MVV Maastricht)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Church, Weigelt (58′ Jacobs), Bakker, Gullit; Koopmeiners (c), Oosting, Goudmijn; Sedlacek, Kunst (58′ Margaret), Correia

Opstelling MVV Maastricht: Bertrams; Frenoy (90′ Mares), Martina, Van Acker, Last; Kostons, Holtby, Deom; Goppel (78′ Kot), Van den Hurk (c) (47′ Vlijter), Schroijen

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com