*Peer Koopmeiners* of AZ Alkmaar U23 celebrates 1-1 with *Jorn Berkhout* of AZ Alkmaar U23, *Fons Gemmel* of AZ Alkmaar U23, *Hakon Evjen* of AZ Alkmaar U23, *Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Sterk Jong AZ pakt drie punten tegen Eindhoven

Jong AZ heeft vanavond op overtuigende wijze gewonnen van Eindhoven. Op de Kalverhoek waren de talenten een klasse beter dan de Brabanders en wonnen dik verdiend met 3-2 door treffers van Koopmeiners, Goudmijn en Duin. Botermans en De Meij scoorden tegen. 

De gastheren begonnen sterk aan de wedstrijd en zette Eindhoven eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. De beloften kregen in de openingsfase via Evjen en Goudmijn ook al goede mogelijkheden om te scoren, al waren het de bezoekers die aan de leiding kwamen.

Na een goede voorzet van Van der Sande kon Botermans bij de tweede paal binnentikken. De tegenslag veranderde weinig aan het spelbeeld aangezien de Alkmaarders vrolijk door bleven combineren. Het resulteerde in kansen voor Duin en Aboukhlal, maar aan de score zou voor de pauze niks veranderen.

Koopmeiners

In de tweede helft bleef de ploeg van Vonk dominant en was het wachten op de gelijkmaker. Tien minuten na de hervatting zou Koopmeiners uiteindelijk de trekker overhalen. De wijze waarop de aanvoerder scoorde was fraai. Het broertje van Teun knalde een vrije trap keihard via het aluminium in de kruising.

Goudmijn

De ban was hiermee gebroken en een ware stormloop richting de goal van Swinkels volgde. Na een kans van Aboukhlal was het Goudmijn die zijn ploeg op voorsprong zette. De middenvelder pikte op de rand van de zestien de bal op, omspeelde zijn tegenstander en schoot beheerst raak.

Beslissing

Hierna bleef het kansen regenen voor Jong AZ en bleef Eindhoven met kunst en vliegwerk in de wedstrijd, tot het moment dat Duin voor de beslissing zorgde. De aanvaller werkte een voorzet van Aboukhlal binnen en gooide het duel in het slot. In de slotminuut scoorde De Meij nog tegen, maar de zege zou volledig terecht naar de Alkmaarders gaan.

Karakteristieken

Doelpunten: 20′ Botermans 0-1, 54′ Koopmeiners 1-1, 62′ Goudmijn 2-1, 71′ Duin 3-1, 90′ De Meij 3-2

Gele kaarten: Berkhout (Jong AZ), Joao, Van der Sande (Eindhoven)

Opstelling Jong AZ: Reus; Gemmel (63′ Taabouni), Berkhout, Gullit, Biberoglu; Koopmeiners (c), Goudmijn, Reijnders; Evjen (82′ Franken), Duin, Aboukhlal (89′ Margaret)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (c); Vermeulen, Amevor, Van den Eynden, Bourdouhe; Van Son (27′ Joao), Pozo (46′ De Meij), Bogaers; Botermans (77′ Janssen), Van der Sande, Sleegers (19′ Jap Tjong)

Foto’s: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant