Wedstrijden

Sterk Jong AZ door fraaie goals langs VVV Venlo

Jong AZ heeft vanavond met 4-3 gewonnen van VVV Venlo. De ploeg van Maarten Martens domineerde het grootste gedeelte van wedstrijd en zag dat beloond worden met fraaie treffers van Meerdink (tweemaal), Schouten en Daal. Venema (tweemaal) en Ketting scoorden tegen. Mastoras, Beukers en Esajas maakten hun debuut in het betaalde voetbal. 

In Wijdewormer schoot de thuisploeg uit de startblokken. Al na vijf minuten kwam de ploeg van Maarten Martens aan de leiding toen Mexx Meerdink van dichtbij afrondde na slecht wegwerken van de Limburgers. De manier waarop de spits dat deed was fraai, met een mooie streep liet hij Van der Gouw kansloos.

De Alkmaarders bleven hierna de bovenliggende partij, al kreeg Venema wel een goede kopkans om de stand weer in evenwicht te brengen. De spits mikte echter te hoog. Niet lang daarna verdubbelde Jong AZ de score en wederom was de manier waarop mooi. Ditmaal haalde Lewis Schouten de trekker over en trof hij doel door een vrije trap in de korte hoek binnen te schieten.

Meerdink

Na een half uur kwamen de bezoekers toch terug in de wedstrijd door een doelpunt van Nick Venema, al veranderde dat weinig aan het spelbeeld. De ploeg van Maarten Martens bleef ook na de thee de betere partij en verdubbelde de marge vlak na rust. Wederom was het een doelpunt om in te lijsten. Mexx Meerdink maakte een goal door een voorzet met een hakje achter zijn standbeen af te ronden.

Tien minuten voor tijd kwam VVV terug in de wedstrijd toen Venema een teruggekomen bal van de lat binnen wist te tikken. De zege kwam echter niet meer in gevaar, zeker niet toen Daal in de blessuretijd de 4-2 wist te maken. Ketting maakte diep in blessuretijd nog wel de 4-3, maar de voormalig AZ’ers Lathouwers, Dirks, Sedlacek en Allouch werden met een nederlaag naar huis gestuurd.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Meerdink 1-0, 23′ Schouten 2-0, 33′ Venema 2-1, 50′ Meerdink 3-1, 83′ Venema 3-2, 90′ Daal 4-2,

Gele kaarten: Van Aken, Kwakman (Jong AZ) Berden (VVV Venlo)

Opstelling Jong AZ: Deen; Van Aken (89′ Esajas), Stam, Engel, Beukers- (82′ Mastoras); Twisk, Schouten, Kwakman; Kewal (82′ Griffith), Meerdink (78′ Kerssens), Poku (78′ Daal)

Opstelling VVV Venlo: Van der Gouw; Lathouwers, Ketting, Koglin, Dirks (63′ Kristinsson); Sedlacek, Huisman (53′ De Boer), Kluskens (53′ Van Rooijen); Berden (53′ Johansson), Venema, Allouch (63′ Yasar)

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %