Wedstrijden

Sterk FC Twente laat AZ kansloos in Enschede

AZ heeft vanavond een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij FC Twente. De marge in de stand was miniem, maar het verschil op het veld des te groter. De Tukkers waren heer en meester in het eigen stadion en speelde de ploeg van Jansen bij vlagen van het kastje naar de muur. Op de overwinning van de ploeg van Oosting valt dan ook weinig af te dingen. 

FC Twente opende sterk in de eigen Grolsch Veste en had de eerste paar minuten veelvuldig de bal. Na een kleine vier minuten was de eerste fase van langdurig balbezit voor AZ en direct was het raak. Een goede actie van Lahdo stond aan de basis van de intikker van Odgaard.

AZ heeft vanavond een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij FC Twente. De marge in de stand was miniem, maar het verschil op het veld des te groter. De Tukkers waren heer en meester in het eigen stadion en speelde de ploeg van Jansen bij vlagen van het kastje naar de muur. Op de overwinning van de ploeg van Oosting valt dan ook weinig af te dingen. 

ENSCHEDE, Stadium Grolsch Veste, 13-01-2024 , season 2023 / 2024 , Dutch Eredivisie Football , AZ players celebrating 0-1 during the match Twente – AZ

Ook na de openingstreffer bleef FC Twente de betere partij en kwam er veel dreiging van de gastheren. Toch bleven grote kansen uit omdat de bezoekers het compact hielden en er telkens wel iemand zich voor een schot van de Tukkers gooide.

Gelijkmaker

Vijf minuten voor rust meldde ook AZ zich weer in het aanvallende zin en miste Pavlidis met zijn inzet op een haar na het doel. De 0-1 tussenstand leek zodoende de ruststand te worden, maar de Tukkers kwamen vlak voor de thee langszij. Na een onnodig weggegeven corner kon Ugalde van dichtbij tegen een voorzet van Eiting aanlopen.

Ook na de pauze hield de storm van FC Twente aan en was het vaak alle hens aan dek in het Alkmaarse strafschopgebied. Met kunst en vliegwerk, en het nodige geluk, bleef een treffer echter uit. Twintig minuten voor tijd volgde alsnog de beloning voor de dadendrang van de thuisploeg.

Ugalde

Wederom scoorde Twente na een spelhervatting en opnieuw was Ugalde het eindstation. De spits dook van dichtbij op voor Owusu-Oduro op en liet de doelman geen schijn van kans met zijn inzet. Het was een terechte voorsprong voor de Tukkers, die op alle vlakken beter waren dan de bezoekers.

Toch kreeg AZ nog een gigantische kans op de gelijkmaker. Na een fout in de opbouw van FC Twente kwam Van Bommel oog in oog te staan met Unnerstall, maar de aanvaller vond de doelman op zijn weg. Tot meer kansen zouden de beszoekers niet komen, waardoor de Alkmaarders een dure nederlaag leiden Overijssel.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Odgaard 0-1, 42′ Ugalde 1-1, 69′ Ugalde 2-1

Gele kaarten: Martins Indi, Bazoer (AZ) Pröpper, Taha (FC Twente)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Kasius, Penetra (78′ Bazoer), Martins Indi (c), Wolfe (57′ Dekker); Clasie, Odgaard (67′ Meerdink), D. de Wit; Lahdo (78′ Van Bommel), Pavlidis, Van Brederode (67′ Addai)

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pröpper (c), Hilgers, Smal; Steijn (85′ Besselink), Kjolo, Eiting (69′ Van Wolfswinkel); Rots (85′ Taha), Ugalde (89 Van Bergen), Vlap (69′ Regeer)

Foto’s: Pro Shots | Ron Jonker

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %