Wedstrijden

Sterk AZ wint van Lazio en is kwartfinalist in Conference League

AZ heeft vanavond volledig verdiend met 2-1 gewonnen van Lazio Roma en zich geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. In Alkmaar opende Felipe Anderson de score, maakte Karlsson gelijk en besliste Pavlidis de wedstrijd.

Net als vorige week hadden de Romeinen de intentie om de Alkmaarders vroeg in de wedstrijd onder druk te zetten. In tegenstelling tot het duel in Stadio Olimpico had de ploeg van Jansen de zaken nu defensief op orde en gaf het weinig kansen weg.

AZ kreeg via Pavlidis twee kansen om de score te openen, maar de Griekse spits had het vizier niet helemaal op scherp. Aan de andere kant kwam Lazio halverwege de eerste helft op voorsprong. Felipe Anderson kreeg teveel ruimte in de vijandelijke zestien en schoof de bal achter Ryan.

Karlsson

De thuisploeg reageerde echter snel en maakte een kleine tien minuten later gelijk middels een fantastische treffer van Karlsson. De Zweed mocht van een meter of achttien aanleggen en schoot de bal met een fraaie curve achter Provedel. Reijnders kreeg vlak voor rust nog een schotkans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar mikte net naast.

AZ heeft vanavond volledig verdiend met 2-1 gewonnen van Lazio Roma en zich geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. In Alkmaar opende Felipe Anderson de score, maakte Karlsson gelijk en besliste Pavlidis de wedstrijd.

ALKMAAR , 16-03-2023 , AFAS Stadion , UEFA Europa Conference League football season 2022 / 2023 , match between AZ and Lazio Roma , AZ celebrating 1-1, (L-R) AZ player Vangelis Pavlidis, AZ player Jesper Karlsson scored during the match AZ – Lazio

Pavlidis

Na de pauze bleef AZ goed voetballen en kreeg het ook kansen. Reijnders was vijf minuten na de hervatting opnieuw dichtbij een treffer, alleen vond de middenvelder dit keer de paal op zijn weg. Toch kregen de Alkmaarders de beloning voor het vertoonde spel toen Pavlidis een kwartier na rust vrij mocht aanleggen en de 2-1 bekeken binnenschoot.

Lazio wankelde hierna en AZ rook bloed. De ploeg van Jansen drukte door en was een minuut na de treffer van Pavlidis bijna opnieuw trefzeker, maar ging het schot van Odgaard via de buitenkant van de paal naast. Niet lang daarna was Mijnans dichtbij, alleen ging zijn inzet over.

Paal

Het was hierna wachten op de volgende treffer van de gastheren, alleen wilde de bal wilde er maar niet in. Een kwam de bal na een fraaie aanval via Mijnans bij Reijnders, maar opnieuw stond de paal een treffer in de weg. Ondanks nog wat kleinere kansen zou er niet meer worden gescoord, waardoor de ploeg van Jansen zich plaatst voor de kwartfinale van de Conference League.

Karakteristieken

Doelpunten: 21′ Felipe Anderson 0-1, 28′ Karlsson 1-1, 62′ Pavlidis 2-1

Gele kaarten: Kerkez (AZ) Vecino, Pellegrini (Lazio Roma)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes (87′ Beukema), Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie (c); Odgaard (87′ Van Brederode), Pavlidis, Karlsson (87′ Lahdo)

Opstelling Lazio Roma: Provedel; Marusic, Gila, Romagnoli  (58′ Casale), Pellegrini (69′ Lazzari); Milinkovic-Savic (c) (58′ Luis Alberto), Vecino, Basic; Cancellieri, Felipe Anderson (78′ Romero), Zaccagni (58′ Pedro)

Foto’s: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %