Wedstrijden

Sterk AZ verslaat RKC met ruime cijfers

AZ heeft vanavond een overtuigende 4-0 zege geboekt op RKC. Idrissi was de grote man van de avond met twee goals. Door de zege staat AZ in puntenaantal gelijk met Ajax, dat het zondag opneemt tegen PSV.

Attractief begin

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Na een slordige pass van RKC-keeper Vaessen kreeg Idrissi de bal zomaar in de voeten geschoven. De Marokkaan schoot vanaf een meter of 20 maar net naast. Tien minuten later kwam Idrissi er op links goed door en gaf hij de bal mee aan de opgekomen Wijndal. Laatstgenoemde stuitte in de korte hoek op RKC-goalie Vaessen. Uit de counter die daaruit volgde kreeg RKC een enorme kans op de openingstreffer. Van der Venne werd met een lange bal 1-op-1 met Bizot gezet, maar hij schoof de bal net naast. Zo golfde het spel de eerste 25 minuten op en neer, met kansen voor beide ploegen.

Dubbelslag AZ

Na een halfuur spelen werd de score geopend door de Alkmaarders. Boadu nam de bal goed aan en speelde direct door op Oussama Idrissi. Door bliksemafleider Wijndal kreeg Idrissi de ruimte om naar binnen te trekken, die met een strak schot in de korte hoek Vaessen kansloos achterliet: 1-0. Niet lang daarna was het weer raak voor AZ. Na een lage voorzet van rechts via Svensson was het Myron Boadu die koel bleef en de bal in de korte hoek schoof: 2-0. Door deze goal voert Boadu het topscorersklassement van de Eredivisie aan met 13 goals. Na de goals ging AZ beter spelen en kwam het af en toe tot fraaie combinaties. Zo was de ruststand 2-0.

AZ loopt uit

In de 52e minuut kwam AZ op een 3-0 voorsprong. Het was wederom Idrissi, die weer naar binnen trok. Hij krulde de bal prachtig in de kruising en zette de wedstrijd in het slot voor de Alkmaarders. Even later kreeg Idrissi de kans om zijn hattrick te voltooien, maar een verdediger van RKC gooide roet in het eten; Idrissi’s schot werd geblokt. Aan de andere kant van het veld kreeg RKC een grote kans op de 3-1, maar Van der Venne schoot oog in oog met Bizot over. Ook Stengs mocht vanavond zijn goaltje meeprikken, na terugleggen van Svensson kapte de creatieve aanvaller twee RKC-verdedigers knap uit en schoot hij via het been van één van die verdedigers raak: 4-0.
Door de ruime voorsprong kreeg Slot de mogelijkheid om alvast een aantal spelers te sparen voor de aankomende drukke weken. Zodoende vielen Clasie, Evjen en Aboukhlal in voor Koopmeiners, Stengs en Idrissi. Aboukhlal kreeg in de laatste minuut nog de opgelegde kans op de 5-0, maar schoot naast.

Karakteristieken
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners (C) (’60 Clasie), De Wit; Idrissi (’70 Aboukhlal), Boadu, Stengs (’70 Evjen)
RKC: Vaessen; Sporsklede, Mulder (46′ Quasten), Velkov, Delcroix; Van der Venne (’80 Tahiri), Reijnders, Leemans (’75 Rienstra); Hansson, Bilate (C), Maatsen
Doelpunten: ’29 Idrissi 1-0, ’36 Boadu 2-0, ’51 Idrissi 3-0, ’65 Stengs 4-0
Gele kaart: Mulder (RKC)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.