Wedstrijden

Sterk AZ verdiend langs FC Utrecht

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist een overtuigende en verdiende overwinning geboekt op FC Utrecht. De Alkmaarders waren de gehele wedstrijd de betere partij en wonnen uiteindelijk door treffers van Koopmeiners, Jahanbakhsh en Van Overeem. Door de zege nestelt de ploeg van Van den Brom zich weer stevig in de subtop en komt het op gelijke hoogte met Feyenoord.  

De thuisploeg was in de eerste helft een stuk sterker  dan de bezoekers uit de Domstad. De eerste kansen waren dan ook voor de Alkmaarders, al vond Van Overeem met een kopbal de paal en schoot Weghorst een voorzet van diezelfde Van Overeem voorlangs. Halverwege de eerste helft was het uiteindelijk toch raak. Jahanbakhsh legde de terug op Koopmeiners, waarna de basisdebutant met rechts de bal achter Jensen schoof.

Controle

De thuisploeg bleef hierna sterker, en had dat met name te danken aan een sterk collectief optreden. Achterin werd er geconcentreerd verdedigd, op het middenveld waren Til, Midtsjø en Koopmeiners de baas over hun directe tegenstanders en voorin waren met name Van Overeem en Jahanbakhsh prima op dreef. Het was ook de Iraniër die dichtbij de 2-0 was, zijn inzet belandde echter op de lat. Kort daarvoor had ook Görtler de lat geraakt namens Utrecht, na mistasten van Bizot.

Jahanbakhsh

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De ploeg van Van den Brom bleef sterker en ging op jacht naar de tweede treffer. Wout Weghorst was daar kort na de hervatting dichtbij, zijn knal van buiten de zestien spatte echter uiteen op de paal. De 2-0 zou toch niet lang op zich laten wachten. Thomas Ouwejan leverde de voorzet, waarna uitblinker Jahanbakhsh de bal resoluut tegen de touwen joeg.

Beslissing

Ook na deze treffer bleef AZ relatief eenvoudig overeind, al redde Bizot nog wel knap op een inzet van Görtler. Tien minuten voor tijd gooide Van Overeem het duel uiteindelijk definitief in het slot. De middenvelder werd alleen op Jensen af gestuurd en schoot vanuit een lastige hoek de bal met de buitenkant van de voet binnen. Het zou uiteindelijk de laatste treffer blijken te zijn waardoor AZ overtuigend wist te winnen van FC Utrecht.

Karakteristieken

Doelpunten: 21′ Koopmeiners 1-0, 62′ Jahanbakhsh 2-0, 81′ Van Overeem 3-0

Gele kaarten: Klaiber, Emanuelson (FC Utrecht) Midtsjø, Til (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Til, Koopmeiners, Midtsjø; Jahanbakhsh (85′ Van Rhijn), Weghorst (c), Van Overeem

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Dumic, Janssen (c), Van der Meer (63′ Braafheid); Strieder, Emanuelson, Labyad, Ayoub (81′ Van de Streek); Görtler, Bahebeck (60′ Dessers)

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com