21-03-2021: Voetbal: AZ - PSV Eredivisie seizoen 2020-2021
Wedstrijden

Sterk AZ overtuigend langs PSV

Een sterk AZ was vandaag in eigen huis met 2-0 te sterk voor PSV. In Alkmaar opende Karlsson al vroeg de score, waarna Koopmeiners in de tweede helft de wedstrijd besliste. Door de overwinning achterhaald de ploeg van Jansen PSV op de ranglijst en loopt het weg bij zowel Vitesse als Feyenoord.

In een zeer vermakelijke eerste helft kenden de Alkmaarders een vliegende start. Jesper Karlsson opende binnen vijf minuten de score door na een individuele actie Yvon Mvogo in de korte hoek te passeren. Het was de beloning voor een sterke openingsfase van de ploeg van Pascal Jansen.

Bizot

PSV zou de rug echter rechten en herstelde de krachtverhoudingen op het veld, al zou dat niet in de score tot uitdrukking komen. De Eindhovenaren vonden een aantal keer Bizot op hun weg en zagen een treffer van Gakpo geannuleerd worden wegens buitenspel.

Aan de andere kant bleef AZ ook gevaarlijk en de thuisploeg wist zich een aantal keer mooi onder de druk van de bezoekers uit te voetballen. Kansen zouden er ook nog komen, en dan met name via de kant van Karlsson. Gescoord zou er echter niet meer worden voor de pauze.

21-03-2021: Voetbal: AZ – PSV
Eredivisie seizoen 2020-2021

De tweede helft kwam wat moeizaam op gang, met een stuk minder gevaar voor de beide doelen. PSV wilde wel, maar wist Bizot nauwelijks in de problemen te brengen. Aan de andere kant waren de uitvallen van de thuisploeg wel dreigend, maar hoefde ook Mvogo zich niet overmatig in te spannen.

Koopmeiners

Halverwege tweede helft wist AZ dan toch te scoren. Na goed doorzetten van Boadu kwam de bal via Karlsson bij Koopmeiners, waarna de aanvoerder met rechts hard uithaalde en Mvogo kansloos liet.

De ploeg van Jansen bleef hierna eenvoudig overeind en was in de omschakeling levensgevaarlijk. Gescoord zou er echter niet meer worden, waardoor de Alkmaarders nu PSV hebben achterhaald op de ranglijst. Omdat Feyenoord en Vitesse niet wisten te winnen dit weekend doet AZ ook in dat opzicht goede zaken.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Karlsson 1-0, 68′ Koopmeiners 2-0

Gele kaarten: Sangare (PSV)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (79′ Reijnders), Gudmundsson (64′ De Wit), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu (87′ Duin), Karlsson (87′ Aboukhlal)

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries (c), Teze, Viergever, Max; Gakpo (46′ Vertessen), Sangare, Rosario (69′ Madueke), Götze; Zahavi (87′ Ihattaren), Malen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant