Wedstrijden

Sterk AZ bijt zich stuk op Cillessen

AZ heeft vanavond in eigen huis niet weten te winnen van NEC. Aan het spel van de Alkmaarders lag het niet want de thuisploeg creëerde kans op kans, maar zag Cillessen vele malen redding brengen. Odgaard wist als enige te scoren namens de ploeg van Jansen. De Deen maakte de openingstreffer van Márquez ongedaan.

AZ heeft vanavond in eigen huis niet weten te winnen van NEC. Aan het spel van de Alkmaarders lag het niet want de thuisploeg creëerde kans op kans, maar zag Cillessen vele malen redding brengen. Odgaard wist als enige te scoren namens de ploeg van Jansen. De Deen maakte de openingstreffer van Márquez ongedaan.

Met de in de basis debuterende Maxim Dekker was AZ in de eerste helft de bovenliggende partij. Toch hadden de Alkmaarders moeite om een gaatje te vinden in de stugge Nijmeegse defensie.

Via schoten van afstand werd de ploeg wel gevaarlijk, maar Reijnders, Odgaard, Clasie, Hatzidiakos en Van Brederode troffen geen doel. Aan de andere kant moest Verhulst enkel redding brengen op een schotje van afstand van de bezoekers.

In de tweede helft draaide AZ de duimschroeven aan en kwam NEC er nauwelijks meer uit. De thuisploeg creëerde zonder succes een aantal mogelijkheden, terwijl de bezoekers wel succesvol waren aan de andere kant. Uit een spaarzame corner kopte Márquez via de onderkant van de lat raak.

Odgaard

Lang bleef het antwoord niet uit. Drie minuten na de openingstreffer kon ook het Alkmaarse publiek juichen. Jens Odgaard mocht van een meter of twintig aanleggen en liet Jasper Cillessen met een verwoestende uithaal kansloos.

De thuisploeg ging hierna vol op jacht naar de voorsprong en was middels Odgaard ook dichtbij een treffer. Eerst zag de Deen zijn schot geblokt worden, waarna Cillessen de tweede inzet van de aanvaller keerde. De grootste kans was echter voor Evjen. De Noor schoot van dichtbij in, maar zag de doelman met een katachtige reflex redding brengen.

Cillessen bleek een grote sta in de weg in de tweede helft want ook Reijnders en Kerkez zagen de international van dichtbij een inzet pareren. In de slotfase kreeg AZ meerdere kansen op de winnende, waarbij Barasi het dichtste bij was. De spits schoot voor een nagenoeg leeg doel de bal op de enige verdediger op de lijn. Het zou zodoende bij 1-1 blijven.

Karakteristieken

Doelpunten: 54’ Márquez 0-1, 57’ Odgaard 1-1

Gele kaarten: De Wit (AZ) Bruijn (NEC)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (79’ Sugawara), Beukema, Dekker, Kerkez (87’ M. de Wit); Reijnders, D. de Wit, Clasie; Evjen, Odgaard (83’ Barasi), Van Brederode (79’ Lahdo)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Proper, Schöne (c) Duelund (83’ Verdonk); Tannane, Marques (68’ Bruijn) Tavsan (76’ Dimata)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %