Calvin Stengs scoort tegen RKC. Bekijk de samenvatting
Wedstrijden

Stengs vraagteken voor topper met Feyenoord

Het is nog onzeker of Pascal Jansen vanmiddag in het uitduel tegen Feyenoord kan beschikken over Calvin Stengs. De linkspoot kreeg tegen Ajax een knietje en moest de vrijdagtraining aan zich voorbij laten gaan.

Feyenoord

Feyenoord bezet de vierde plaats in de Eredivisie, één punt boven AZ. Mochten de Alkmaarders vanmiddag winnen, dan vindt het aansluiting bij de top 3 van de Eredivisie. Vorige week kwam Feyenoord tegen Ajax goed voor de dag, maar verloor het de Klassieker met 1-0.

Pascal Jansen vindt Feyenoord “een degelijke ploeg met individueel sterke spelers”, zo laat hij weten op de clubwebsite. “Dat ze goed kunnen spelen, lieten ze onlangs tegen Ajax zien.”

Fitheid

Jonas Svensson en Dani de Wit zijn nog niet inzetbaar voor AZ. Zoals gezegd is het nog even afwachten of Calvin Stengs de race tegen de klok gaat halen.

Recente historie

Na lang niet een uitwedstrijd van Feyenoord te hebben gewonnen, was AZ vorig seizoen heer en meester in de Kuip. Door goals van Idrissi, Stengs en Baodu boekte AZ een klinkende 0-3 zege.

2019-2020: Feyenoord – AZ 0-3
Idrissi, Boadu, Stengs (AZ)
2018-2019: Feyenoord – AZ 2-1
Malacia, van Persie (Feyenoord), Seuntjens (AZ)
2017-2018: Feyenoord – AZ 2-1
Boëtius, Jørgensen (Feyenoord), Weghorst (AZ)
2016-2017: Feyenoord – AZ 5-2
Jørgensen 3x, Toornstra, Kuyt (Feyenoord), Luckassen, Weghorst (AZ)
2015-2016: Feyenoord – AZ 3-1
Henriksen e.d., Kramer, Kuyt (Feyenoord), Henriksen (AZ)

ESPN

Feyenoord – AZ begint vanmiddag om 16:45 en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant