Ingezonden

Speel FIFA voetbalgame en steun strijd tegen schelden

Als liefhebber van AZ speel je vast ook graag de populaire game FIFA Voetbal op je smartphone. Wist je dat je momenteel via deze gave game tegen het schelden met het woord ‘kanker’ kunt strijden? Je kunt de spelers in het spel laten spelen in T-shirts met de boodschap #tegenkk. Deze mogelijkheid is een initiatief van het KWF, het fonds dat alles in het werk stelt om kanker te genezen en te voorkomen. De actie krijgt steun van bekende e-voetballers zoals Koen Weijland, Bas van Velzen en Rarko.

Schelden met het woord kanker moet stoppen

Zowel op het veld als online lijkt schelden heel normaal. De bekende YouTuber Koen Weijland merkt het regelmatig op zijn stream. Hij zegt hierover het volgende:  “Elkaar online verrot schelden met kanker is een groot probleem. Ik host veel livestreams waar veel jongeren naar kijken en dan schrik je als je ziet hoe vaak het woord voorbij komt. Hetzelfde geldt voor reacties op platforms als Instagram en Twitter. Als je dan bedenkt dat het om een ziekte gaat waar zoveel (jonge) mensen mee te maken krijgen, dan kun je ervan uitgaan dat het een flink aantal mensen kwetst. Dat moet je toch niet willen.” Door zijn steun voor de actie #tegenkk hoopt hij het gescheld tegen te gaan. Hij roept iedereen op om niet meer te schelden met het woord ‘kanker’. Via de actie kun je iemand die dit toch doet een zogenaamd ‘Tikkie’ geven. Dat is een online betaalverzoek voor een donatie aan het KWF. Deze organisatie zamelt zo geld in voor kankeronderzoek. Op de website www.tegenkk.nl vind je meer informatie over hoe dit werkt.

Actie #tegenkk: in de virtuele en de echte wereld

Je kunt de actie van het KWF zowel virtueel, via de FIFA 21 game en social media, als in de echte wereld steunen. Iedere voetbalclub en elke individuele voetbalspeler kan meedoen. Steeds meer voetbalverenigingen steunen de strijd tegen het schelden. Dit doen ze bijvoorbeeld door borden te plaatsen langs het veld of door te spelen met een speciale mouwbadge van de actie #tegenkk. Veel voetbalclubs grijpen elke mogelijkheid aan om de badges te dragen en vervoeren ze in canvas tassen naar iedere training en wedstrijd. Voetballende meiden stoppen hun persoonlijke exemplaar graag in hun rugtas dames, tezamen met hun pasjeshouder dames en voetbalspullen. Mannelijke spelers bewaren de badge liever in een speciale sporttas.

Boodschap tegen schelden via FIFA voetbalgame verspreiden

Johan van de Gronden is directeur van KWF Kankerbestrijding en legt uit: “Tenminste 1 op de 3 Nederlanders krijgt eens in zijn of haar leven de diagnose kanker te horen. Kanker raakt ons allemaal. Het gebruik van kanker als scheldwoord doet veel mensen onnodig pijn en zou onmiddellijk moeten stoppen.” Voor de opzet van de actie werkt het KWF samen met Bundled, een organisatie voor allerlei zaken rondom e-sporten. Dankzij deze samenwerking kun je in FIFA 21 via de shirts van Bundled laten zien dat je #tegenkk bent. Doe dus mee en speel je volgende game in dit gave tenue.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    Ook interessant