Wedstrijden

Solide Jong AZ wint van TOP Oss

Jong AZ heeft vanavond een 1-3 overwinning behaald op bezoek bij TOP Oss. In Brabant miste Meerdink na vijf minuten een strafschop, maar trokken de mannen van Martens alsnog aan het langste eind door goals van De Jong, Meerdink en Dekker. Margaritha redde de eer. 

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Mexx Meerdink in de zestien meter van Oss werd gevloerd. Scheidsrechter Gansner was  vervolgens resoluut en wees naar de stip. De spits ging zelf achter de bal staan, maar zag Jansen redding brengen.

Na kansen voor Allouch en Meerdink opende De Jong na een half uur spelen de score. De aanvallende middenvelder promoveerde een voorzet van Allouch tot doelpunt.

Ook in de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Toch duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Jong AZ afstand nam. Dekkers was de gevierde man. Vijf minuten later maakte Meerdink zijn eerdere misser goed door vrij voor Jansen koeltjes af te ronden. In de slotfase redde Margaritha nog de eer in Oss.

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ De Jong 0-1, 78′ Dekkers 0-2, 84′ Meerdink 0-3, 86′ Margaritha 1-3

Gele kaarten: Gunduz, Dekker, Stuy van den Herik (TOP Oss) De Jong, Goes (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Goes, Dekker (62′ Engel), Dekkers (90′ Pavlidis); Schouten (85′ Twisk), De Jong, Buurmeester; Van Brederode, Meerdink (85′ Reverson), Allouch (90′ Addai)

Foto: Pro Shots | Shane Winsser 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %