website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Slot verwacht drietal weer terug tegen FC Emmen

Arne Slot blikt vooruit op PSV - AZ

AZ kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over Svensson, De Wit en Koopmeiners. De drie kregen tijdens de interlandperiode te maken met lichte blessures, maar Slot denkt dat zij er vanavond gewoon weer bij zijn.

FC Emmen

AZ ontvangt met FC Emmen de nummer 17 van de Eredivisie. De Drentenaren wisten dit seizoen nog niet te winnen. De drie punten die zij hebben verzameld kwamen voort uit gelijke spelen tegen FC Twente, Willem II en Fortuna Sittard. Volgens Slot ligt het niet aan de spelopvatting van Emmen, zo laat hij weten op AZ.nl: “Ze hebben – net als voorgaande jaren – een goed idee van voetbal, maar ze hebben zich nog te weinig beloond. Bovendien heeft FC Emmen geen geluk gehad met het aantal rode kaarten dat ze hebben ontvangen. Wat dat betreft is er wel een overlap met ons.”

Niet sparen

AZ staat een druk programma te wachten. De komende 36 dagen spelen de Alkmaarders liefst 11 wedstrijden. Ondanks dit bomvolle schema geeft Slot te kennen dat hij geen spelers gaat sparen tegen FC Emmen: “We zitten, met het oog op de Eredivisie-ranglijst, ook niet in de positie om basisjongens aan de kant te houden. Er staat ons een behoorlijke inhaalrace te wachten.”

Vlaar en Clasie

Ron Vlaar en Jordy Clasie stonden geruime tijd met een blessure langs de zijlijn. Deze week verschenen zij weer op het trainingsveld.

Recente historie

Twee seizoenen geleden won AZ met ruime cijfers van FC Emmen. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd.

2016-2017: AZ – FC Emmen (KNVB Beker) 1-0
Mühren
2018-2019: AZ – FC Emmen 5-0
Koopmeiners (2x), Stengs, Johnsen, De Leeuw e.d.
2019-2020: AZ – FC Emmen 3-0
Koopmeiners, Boadu, Stengs

AZ – FC Emmen begint vanavond om 20:00 en is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar