Wedstrijden

Slot verwacht andere wedstrijd tegen RKC

Nadat AZ afgelopen donderdag teleurstellend gelijkspeelde (0-0) tegen het Oekraïnse FC Mariupol, wacht morgen alweer de volgende tegenstander voor de ploeg van Arne Slot. Zijn manschappen zullen het dan in Waalwijk opnemen tegen promovendus RKC.

Vanuit het vliegveld in Odessa blikte Slot vooruit op de tweede competitiewedstrijd van het seizoen: “Ik verwacht een andere wedstrijd dan de laatste vier die we gespeeld hebben. Dat heeft te maken met hun trainer, Fred Grim. Hij staat bekend om het verzorgde en aanvallende voetbal met zijn teams.”

De ploeg zal vanavond al afreizen naar Waalwijk en daar overnachten in een hotel. “Je moet om half drie ‘s middags spelen. Dan vinden we de reistijd te lang om op zondag te vertrekken.” Verder ging Arne Slot in op de fitheid van zijn selectie: “Een aantal jongens is donderdag diep gegaan. We hebben drie dagen om te herstellen en zondag zullen die jongens weer fit zijn. Als ze niet fit zijn, hebben we jongens op de bank zitten die dat prima kunnen invullen.”

Wie aan RKC en AZ denkt, denkt ook al snel aan Maarten Martens. De Belg kwam voor beide ploegen in actie en is een aantal keer belangrijk geweest voor AZ in Waalwijk. Zo volleerde de middenvelder in augustus 2013 op geweldige wijze de bal in de kruising, waardoor AZ dit duel won van de geel-blauwen.

RKC – AZ begint zondagmiddag om 14:30 in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De arbiter bij deze wedstrijd is Allard Lindhout.

Recente historie

2013-2014: RKC – AZ 1-2
Beauguel (RKC), Jóhannsson, Martens (AZ)
2012-2013: RKC – AZ 2-1
Lieder (2x, RKC), Altidore (AZ)
2011-2012: RKC – AZ 1-2
Castillion (RKC), Rasmus Elm, Benschop (AZ)
2009-2010: RKC – AZ 0-6
El Hamdaoui (2x), Dembélé, Martens (2x), Lens

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant