Wedden op voetbal

Wedstrijden

Slot: ‘Prachtige uitdaging’

Arne Slot blikt vooruit op PSV - AZ

AZ reist vandaag af naar Eindhoven voor het altijd lastige uitduel met PSV. Hoofdtrainer Slot gaat, op Gudmundsson na, uit van een fitte selectie voor het treffen met de nummer twee van de Eredivisie.

Fit

“Ondanks dat we een jonge groep hebben, zijn onze spelers zich ervan bewust wat het betekent om elke drie à vier dagen de fysieke prestatie te leveren die nodig is voor een goed resultaat,” vertelt Slot voor de camera van AZTV. “Op basis van gisteren heb ik wel het vermoeden dat iedereen er goed uit gekomen is en fit is om zondag te spelen.”

PSV

Slot verwacht zondagmiddag een lastig te kloppen ploeg te treffen: “Met PSV staat zondag waarschijnlijk onze beste tegenstander tot nu toe in dit seizoen op het veld. Een ontzettend sterke ploeg die thuis al heel lang niet meer heeft verloren, volgens mij al anderhalf jaar lang. Voor ons is het dus een prachtige uitdaging om daar te spelen.” Verder is de coach erg nieuwsgierig of AZ in Eindhoven hetzelfde kan spelen als normaal. “PSV zet ons misschien wel veel hoger en fanatieker onder druk, waardoor wij wat minder vaak de bal hebben.”

Afwezige sterspelers PSV

Voor de topper vanmiddag kan PSV mogelijk niet beschikken over sterspelers Malen en Bergwijn, die licht geblesseerd zijn. Slot: “PSV is een topclub en heeft elke positie dubbel bezet. Missen zij iemand, dan staat er een andere goede speler.” Ook Hendrix en oud-AZ’er Nick Viergever zijn er vandaag niet bij. Beide spelers kregen vorige week een rode kaart en zijn dus geschorst.

Laatste overwinning in Eindhoven

AZ heeft van de 41 ontmoetingen in Eindhoven slechts vier keer gewonnen. De laatste keer dat AZ de drie punten meenam naar Alkmaar dateert van 12 jaar geleden. In het Philips stadion werd toen in de 89e minuut een overwinning behaald door een fraaie volley van Danny Koevermans.
Aanvoerder Teun Koopmeiners mag zich in 2019 de penaltykoning van Europa noemen. Geen enkele speler in de top 5 competities van Europa scoorde dit jaar meer uit een strafschop dan de Castricummer (13 goals). Verder bereikte Marco Bizot afgelopen donderdag tegen Astana een mooie mijlpaal. De goalie stond voor de 100e keer onder lat bij de Alkmaarders. In die duels wist hij 45 keer zijn doel schoon te houden.

Recente historie

2018-2019 PSV – AZ: 3-1
Bergwijn, Sadilek, Lozano (PSV), Seuntjens (AZ)
2017-2018 PSV – AZ: 3-2
Lozano, Pereiro, Van Ginkel (PSV), Weghorst, Dos Santos (AZ)
2016-2017 PSV – AZ: 1-0
Moreno (PSV)
2015-2016 PSV – AZ: 3-0
Luckassen e.d., De Jong 2x (PSV)
2014-2015 PSV – AZ 3-0
Narsingh, Maher 2x (PSV)

Live volgen

PSV – AZ begint zondagmiddag om 14.30 uur in het Philips stadion. De Eredivisie-topper staat onder leiding van Pol van Boekel. 395 AZ-supporters maken de reis naar Eindhoven.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.