Wedstrijden

Slot: ‘Mooie krachtmeting’

AZ neemt het zondag in Arnhem op tegen Vitesse. Arne Slot spreekt van een mooie krachtmeting

Drie dagen na de geweldige overwinning op Royal Antwerp, wacht morgenmiddag met Vitesse alweer de volgende tegenstander. Arne Slot spreekt van een ‘mooie krachtmeting’ tussen de nummer twee en vijf van de Eredivisie.

Voorafgaand aan het uitduel in Arnhem stond Arne Slot AZTV te woord: “Vitesse brengt altijd veel aanvallend ingestelde spelers op het veld. Dat is hun kracht én hun zwakte. Ze scoren makkelijk, maar zijn daardoor mogelijk ook verdedigend kwetsbaar. Voor ons wordt het een mooie uitdaging om dominant te zijn en hen veel te laten verdedigen.”
Verder spreekt Slot van een mooie krachtmeting in de Eredivisie: “Vitesse is goed aan het seizoen begonnen en hebben acht punten tegenover zeven voor ons. Het is voor ons dus zaak zondag goed voor de dag te komen.”

Over de intensieve arbeid die de spelers van Arne Slot afgelopen donderdag geleverd hebben, zegt de hoofdtrainer het volgende: “Het was donderdag een enorme krachtsinspanning. Hoe de spelers hiervan hersteld zijn moet vandaag blijken.”

Voorbeschouwing Arne Slot in beeld

De nieuwe aanwinst Dani de Wit, die gister werd gepresenteerd in het AFAS Stadion is in ieder geval speelgerechtigd voor de wedstrijd met Vitesse. Het is nog even afwachten of hij direct in de basis zal gaan starten. Ook Zakaria Aboukhlal, die eerder deze week overkwam van PSV is speelgerechtigd voor het Eredivisie-duel in Arnhem.

Vitesse en AZ staan zondag voor de 51e keer in Eredivisie-verband tegenover elkaar. AZ wist 25 keer een overwinning te behalen op de geel-zwarten. Met Roy Beerens treft AZ een oude bekende in de selectie van de Arnhemmers. De buitenspeler speelde tussen 2011 en 2014 in Alkmaar. Twee jaar geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in Arnhem. Doordat Wout Weghorst twee haarfijne voorzetten van Vejinovic afmaakte wist AZ toen de volle buit mee te nemen naar Alkmaar.

Vitesse – AZ wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt in het Gelredome en is live te zien in het uitvak en op Fox Sports. Dennis Higler is aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd.

Recente historie Vitesse – AZ

2018-2019: Vitesse – AZ 2-2
Vlaar, Koopmeiners (AZ), Bero, Buitink (Vitesse)
2017-2018: Vitesse – AZ 1-2
Weghorst 2x (AZ), Matavz (Vitesse)
2016-2017: Vitesse – AZ 2-1
Kashia (e.d.)(AZ), Baker, Nathan (Vitesse)
2015-2016: Vitesse – AZ 0-2
Janssen, Henriksen
2014-2015: Vitesse – AZ 3-1
Berghuis (AZ), Traoré, Vejinovic, Qazaishvili (Vitesse)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.