Wedstrijden

Slecht Jong AZ in eigen huis onderuit tegen FC Dordrecht

Jong AZ is vanavond na een teleurstellende vertoning met 0-1 onderuit gegaan tegen FC  Dordrecht. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk speelde een belabberde eerste helft en een iets betere tweede. Opvallend, aangezien er toch vijf spelers van de eerste selectie aan de aftrap stonden. Het eveneens matig presterende Dordrecht trok de wedstrijd tien minuten voor naar zich toe middels een treffer van Smith. 

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Beide ploegen waren slordig in de opbouw en er zat weinig tempo in het spel, waardoor er weinig kansen waren voor beide doelen. De grootste kans was voor Schalekamp, maar de manier waarop deze tot stand kwam was tekenend voor het spel voor rust. Leon Bergsma speelde de bal tekort terug, waarna de spits alleen op Schendelaar af kon. De doelman behoede zijn ploeg echter voor een achterstand. Dordt deed verder nog wat pogingen van afstand, terwijl Janssen aan de andere kant nauwelijks iets te doen had.

Na de pauze kwam Jong AZ een stuk beter uit de startblokken. De Alkmaarders waren wat agressiever en dreigender, zonder echt tot grote kansen te komen. De opleving was echter van korte duur. Omdat ook de bezoekers aanvallend sporadisch iets lieten zien ontstond een weinig boeiend schouwspel. Een kwartier voor tijd leek Cijntje de 0-1 binnen te krullen, maar wist Schendelaar met een fantastische redding de bal uit het doel te houden. Niet veel later moest de goalie echter toch capituleren. Smith kopte via de binnenkant van de paal raak na een voorzet van Timmermans. Ondanks nog een grote kans voor Koreniuk zou het hierbij blijven.

Karakteristieken

Doelpunten: 79′ Smith 0-1

Gele kaarten: –

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt, Bergsma (c), Wijndal; Kramer, Reijnders, Goudmijn (81′ Koreniuk); Duin, Mihalik, Helmer (79′ Taabouni)

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov (c), Breedijk, Peijnenburg, Smith, Zamouri (65′ Summerville), Schalekamp (60′ Maletic), Green, Timmermans, Cijntje (81′ Kok), Breukers

Foto: Pro Shots

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com