Elftal en Technische staf

Seuntjens staat voor overgang naar Turkije

Mats Seuntjens lijkt AZ op korte termijn te gaan verlaten. De middenvelder, die dit seizoen veelvuldig als spits werd gebruikt, staat namelijk in de concrete belangstelling van Gençlerbirliği. De club uit Ankara promoveerde onlangs naar de hoogste afdeling in Turkije en ziet in de Bredanaar een versterking voor komend seizoen. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase.

Seuntjens werd door Van den Brom een half jaar geleden nog geprezen als één van de beste spelers in de selectie. Toch was de middenvelder zelden een onomstreden basisspeler en zwierf hij veelal door het elftal. Centraal achterin, verschillende posities op het middenveld, linksbuiten en de laatste maanden in de spits. Mats Seuntjens heeft overal gestaan.

Concurrentie

Ondanks dat AZ na de winterstop met Seuntjens bij vlagen uitstekend voetbalde, met als resultaat een opmars naar plek vier en kwalificatie voor Europees voetbal, werd de speler verteld dat hij komend seizoen derde of vierde keuze gaat zijn in de spits. Myron Boadu en Ferdy Druijf zullen naar alle waarschijnlijkheid de eerste opties zijn. Ook het middenveld is met Koopmeiners, Til, Midtsjø, de terugkerende Vejinovic en wellicht Maher ook al aardig bezet. Een vertrek lijkt daardoor een logische optie.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com