AZ heeft zojuist uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Roda JC te winnen. Invaller Mats Seuntjens was met een late treffer verantwoordelijk voor de driepunter. In de eerste helft was AZ duidelijk beter, na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg Roda misschien wel de beste kansen. De winst zou echter toch door de Alkmaarders gepakt worden. Door de overwinning stijgt AZ naar een gedeelde tweede plaats, op acht punten van koploper PSV. 

In een weinig enerverend schouwspel waren de Alkmaarders in de eerste helft de betere ploeg. De gasten kregen via Friday, Til en Jahanbakhsh ook wel de nodige mogelijkheden. Met name de kans voor Til was groot, de middenvelder raakte met zijn inzet echter de paal. Aan de andere kant had Roda JC nauwelijks wat in de melk te brokkelen, al was het aan Bizot te danken dat de Limburgers vlak voor rust niet op voorsprong kwamen. De doelman redde bekwaam op een inzet van Gustafson.

Kansen

Na de pauze was de wedstrijd wat meer open en kregen beide ploegen diverse grote mogelijkheden om te scoren. Het was de thuisploeg dat daarbij de eerste kansen kreeg, Bizot  redde echter tweemaal knap op inzetten van Engels en Schahin. Aan de andere kant had de ploeg van Van den Brom lange tijd nodig om tot kansen te komen. Uiteindelijk zou het die via Jahanbakhsh dan toch krijgen. De inzetten van de aanvaller gingen echter over en naast. In de absolute slotfase bezorgde invaller Mats Seuntjens zijn ploeg echter alsnog drie punten door attent een rebound binnen te schieten.

Karakteristieken

Doelpunten: 84′ Seuntjens 0-1

Gele kaarten: Til, Wuytens (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens (c), Ouwejan; Til, Koopmeiner, Midtsjø; Jahanbakhsh, Friday, Van Overeem (68′ Seuntjens)

Opstelling Roda JC: Jurjus; Gotz, Kum, Auassar, Vansteenkiste; Ndenge, Gustafson, El Makrini; Engels, Schahin, Van Velzen

Foto’s: Pro Shots | Toin Damen 

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

46 Replies to “Seuntjens schiet AZ laat langs Roda JC”

 1. Laten we heel snel afscheid nemen van Friday. Tevens na jaren een echte linksbuiten halen. Want na dos santos, gracias, seuntjes, friday, Helmer, kan je de conclusie neerzetten dat AZ al jaren zonder echte linksbuiten speelt. Laat AJ oefenen om voorzetten te geven en van Overeem mag op de bank plaatsnemen. Wat is hij de laatste tijd slecht. Bizon goed gekeept.

  Van der Brom wedstrijd 358 weer niet goed mentaal voorbereid. Schrijnend te zien dat Johnny dit nog steeds niet kan.

  1. Als ik eerlijk moet zijn vind ik dos santos een echte linksbuiten alleen hij vergeet soms goed in positie te staan plus zijn rendement en afmaken is een probleempje. Hoop a.s. vrijdag zelfde opstelling met Weghorst in de spits en dos Santos als linksbuiten. Garcia zou ook kunnen.. Seuntjes vandaag heel goed ingevallen ?

  2. Weet je waarom Overeem zo slecht speelt? Omdat hij niet op zn eigen positie speelt. Zeet hem weer op middenveld en je zult weer gaan profiteren van zijn inzicht en goede passes.

   Corners wederom drama.

   AJ had ook een off day.

   Friday scoort bij Jong wel maar bij eerste neemt hij niet graag zn kans. Ben blij dat WW er komende wedstrijd weer bij is. Je ziet maar weer dat we veel te afhankelijk zijn van hem. Daarom MOET er nog een spits bijkomen.

   Verder wel complimenten dat nu wederom gewonnen wordt.

   1. Dus een professionele voetballer moet eerst op zijn eigen plek neergezet worden wil hij de ballen kunnen controleren, het spel versnellen door 1 x te raken en naar de juiste kleur te kunnen spelen. Als dat zo is, is het niveau erg triest.

   2. Zeg je goed jongen, WW(!). Een WW-tje voor Lazy ass Fred Friday zou fantastisch zijn. Er schijnt nog een Friday in Turkije te voetballen, die scoort wel.. Hebben wij weer de verkeerde vrijdag, typisch AZ dit

  3. Sluit me hier volledig bij aan. Het blijft natuurlijk wel zo dat Stengs vrij dicht op het einde van de transferdeadline uitviel waardoor de scouting geen tijd meer had om weloverwogen een nieuwe linksbuiten te halen. Enerzijds is het goed dat ze geprobeerd hebben de eigen jeugd het hier op te laten lossen maar we mogen nu toch wel concluderen dat het niet gaat werken. Zou graag zien dat de portomonee een keer goed getrokken zou worden zeker met een tweede plaats die dit seizoen wellicht in zicht is.

  4. Van overeem laatste tijd slecht????
   Speelde al een tijd niet.
   Wel opletten!!!!!
   Vd brom is en blijft een rare snuiter….

  5. Laten we idd deze winterstop héél snel afscheid nemen van Fred…én Dos Santos én Garcia en wat mij betreft nog steeds Seuntjes (1x op de goede plek bij de goal maakt nog geen zomer) en Wuytens.
   Tijd voor een extra spits en een echte linksvoor.
   Van Overeem moet gewoon op zijn positie, daar is hij op zijn best, klaar.

 2. Geluk dwing je ook af kijk naar PSV laatste minuut nog even die 0-1 erin knallen bij AZ zelfde geval altijd in blijven geloven

 3. De uitvoering kon een stuk beter maar gestreden als een kampioen!
  Man van de wedstrijd BIZOT!!!!!!!

  1. Zijn reddingen waren toch ook niet bijzonder? De ballen van Roda(dacht 2 of 3?) werden allen niet goed in de hoek afgedrukt. Die ballen MOET een keeper hebben, net als die tegen PSV, dat kostte ons 3 punten

 4. Het elftal speelde vandaag als vd Brom, slap en weinig inspirerend en de gedachte dat 1 puntje uit altijd welkom is.

  Wat een schande dat je met 11 AZ-ers bijna gelijkspeelt tegen 10 Roda-spelers.

  Vergt een wiskundige berekening dit, namelijk: AZ minus Lazy Fred = 10 + Schahin(het logge varken) die zijn eigen team frustreert = 11. Roda 11 – Schahin = 10.

  Dan krijg je eindelijk weer een kans en dan doe je niets, beweeg je niet en laat je alle ballen van je voeten wegkaatsen… Miljoenenproduct Buadu wordt tevens in de weg gezeten. Rot nou eens op Vd Brom. Je bent een ONBENUL!!

  Ik erger mij ook aan die Wuytens, een aankoop van 29 jaar die zich net handhaaft in de AZ-verdediging en die vrije trappen komt opeisen met de voorgedachte dat het toch niets wordt en ja hooooor, het is ook NIETS.

  Ik blijf het zeggen, met een trainer als V Gaal werden we met dit spelersmateriaal kampioen. Vd Brom perst er slechts 60% uit of moet ik zeggen dat hij er 40% aan overhoudt.

  Geef het uitvak zijn/haar geld terug!!!!

  1. Bijna prima verwoord.
   Friday mag idd vertrekken, wat speelt hij slecht.
   Misschien Druijf er bij halen!!!
   Het was vandaag weer eens erg slecht.
   Wel gewonnen. …

  2. Aldus het heldere licht dat alles beter weet. Jij ziet toch ook dat we tweede staan of ben jij stiekem supporter van een andere club? Zelden zo’n anti-supporter gezien als jij. En als jij nu niet een heel gevat antwoord geeft op deze post dan ga je maar een andere hobby zoeken.

 5. Friday oeioei dat was weer niet best.

  Maar heb verder wel een hoop leuke combinaties gezien en elkaar lekker snel en strak inspelen, verdient gewonnen.

    1. Misschien een eigen mening! ?
     En al 40 jaar supporter in goede en slechte tijden.
     We hebben gewonnen.
     Maar het was slecht.

     1. Ja, maar je slaat enorm door. Voorbeeldje: PEC tikt PSV helemaal zoek, maar PSV wint. Heel Eindhoven terecht blij. Hier kan dat niet blijkbaar en dat begint in toenemende mate irritant te worden.

     2. Toch was het vandaag niet best AZFanpage Mod. Het is vooral jammer omdat we allemaal weten dat dit AZ meer kan. De echte scherpte was er niet. Blijkbaar is dit elftal teveel afhankelijk van Weghorst. Veel geknoei in de kleine ruime. Simpele passes over een meter of 3 tot 5 verliepen niet goed en onze buitenspelers waren dramatisch. Toch ook een goede Bizot en Hatzidiakos gezien en Seuntjens viel lekker in. Natuurlijk erg blij met de 3 punten, maar thuis tegen Twente uit een ander vaatje tappen SVP!

     3. Tuurlijk is er genoeg op aan te merken, maar in onze beleving (die van een supporter) staan we er heerlijk op nu. Dit soort potjes gingen heel vaak verloren in het verleden en nu win je ze. Als je deze al wint dan kan het nog wel eens een mooi seizoen gaan worden…

    2. zou ik zeker eens gaan doen als ik jou was.
     maar ook eens leren de mening van een ander te respecteren.
     hele maal is je uitgeef voor moderatoor.

 6. van Overeem geen wedstrijdritme nog en geen links buiten, foutjes. Friday: zoekende. Ali komt niet best terug na interlands, goede acties maar geen enkele eindpass kwam aan. Bizot kon zich vandaag positief onderscheiden en deed dat gelukkig.
  Wel heel lekker om zo’n late wedstrijd in Kerkrade met drie punten af te sluiten! We staan gewoon tweede en de jacht op lucky psv is geopend!
  En mats Seuntjes…wat is hij sterk aan de bal! Zo blij voor hem dat hij ook nog zo’n belangrijk doelpunt scoort!

 7. DIKKE VETTE PRIMA deze wedstrijd tegen de Duitsers. En wat is dan beter als winnen in de slotfase!

 8. Tuurlijk, het was niet best, maar welke (top)club speelt iedere wedstrijd de pannen van het dak? AZ Verdient nu echt meer krediet. Ze werken keihard. Ze willen winnen. Dat was vorig jaar wel anders. En dan -net als PSV- niet goed spelen en wel winnen, weer in de eindfase door te blijven knokken, ik vind dat top.

  Wel eens met de opmerkingen over de LB en spitspositie. Dat blijft mager en zoeken. Overigens was Stengs voor dit seizoen rechtsbuiten voorzien en A.J. zou dit seizoen vanaf links starten.

 9. Top gedaan, vorig jaar hadden we deze punten nog laten liggen.
  Twente hopelijk vrijdag a.s. met een pak slaag terug sturen naar Enschede.

 10. Waanzinnig goed. Puur op wilskracht en doorzettingsvermogen. We staan gelijk met Ajax en alle subtoppers incl Feyenoord op afstand

 11. AZ United ligt goed op kampioenskoers!
  PEC was in staat PSV te slachten en AZ was beter in Eindhoven.

 12. zeer matige wedstrijd van AZ waarin de voorhoede volledig faalde.
  er moet nodig een echte linkerspits komen.
  maar drie punten binnen.

 13. Dit AZ doet gewoon mee. Gisteren was het spel niet al te best maar was het wel weer dominant aan de tegenstander. PSV speelt elke wedstrijd dramatisch en ajax had gisteren een zeldzame uitschieter maar speelt telkens met wisselende formaties.
  Als je dan kijkt dat 60 a 70% uit eigen jeugd bestaat is dit een unieke prestatie waarin de jonkies elke wedstrijd blijven groeien. Ook al zou het dit seizoen nog een stapje te vroeg zijn dan nog heeft AZ de basisgelegd voor een elftal dat seizoenen lang mee kan draaien aan de top v.d. eredivisie met al die jonkies en dat is een geweldige prestatie door het beleid van AZ.

 14. Zonder goed te spelen toch 3 punten mee nemen dan heb je dat ook afgedwongen. Een echt goede linksbuiten hoeft niet als Stengs weer terug keert. dan gaat Ali naar links. Hem zie ik niet zo snel weg gaan want elke club hoger als het niveau AZ ziet dat hij flink te kort komt met goede voorzetten geven. Wel een goede spits halen want Fred laat zien dat hij niet beter wordt maar wel het jupiler league niveau heeft. Kan de spits al vast wennen om hem te vervangen als Wout naar Engeland gaat. Hulde dat AZ zo blijft door knokken voor een goed resultaat. Het is niet zo maar wat als je gedeeld 2e bent.

Comments are closed.