Seuntjens schiet AZ laat langs Roda JC

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Roda JC te winnen. Invaller Mats Seuntjens was met een late treffer verantwoordelijk voor de driepunter. In de eerste helft was AZ duidelijk beter, na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg Roda misschien wel de beste kansen. De winst zou echter toch door de Alkmaarders gepakt worden. Door de overwinning stijgt AZ naar een gedeelde tweede plaats, op acht punten van koploper PSV. 

In een weinig enerverend schouwspel waren de Alkmaarders in de eerste helft de betere ploeg. De gasten kregen via Friday, Til en Jahanbakhsh ook wel de nodige mogelijkheden. Met name de kans voor Til was groot, de middenvelder raakte met zijn inzet echter de paal. Aan de andere kant had Roda JC nauwelijks wat in de melk te brokkelen, al was het aan Bizot te danken dat de Limburgers vlak voor rust niet op voorsprong kwamen. De doelman redde bekwaam op een inzet van Gustafson.

Kansen

Na de pauze was de wedstrijd wat meer open en kregen beide ploegen diverse grote mogelijkheden om te scoren. Het was de thuisploeg dat daarbij de eerste kansen kreeg, Bizot  redde echter tweemaal knap op inzetten van Engels en Schahin. Aan de andere kant had de ploeg van Van den Brom lange tijd nodig om tot kansen te komen. Uiteindelijk zou het die via Jahanbakhsh dan toch krijgen. De inzetten van de aanvaller gingen echter over en naast. In de absolute slotfase bezorgde invaller Mats Seuntjens zijn ploeg echter alsnog drie punten door attent een rebound binnen te schieten.

Karakteristieken

Doelpunten: 84′ Seuntjens 0-1

Gele kaarten: Til, Wuytens (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens (c), Ouwejan; Til, Koopmeiner, Midtsjø; Jahanbakhsh, Friday, Van Overeem (68′ Seuntjens)

Opstelling Roda JC: Jurjus; Gotz, Kum, Auassar, Vansteenkiste; Ndenge, Gustafson, El Makrini; Engels, Schahin, Van Velzen

Foto’s: Pro Shots | Toin Damen 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com