Europees Voetbal

Selectie AZ bijna compleet tegen Sociedad

Arne Slot kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Jordy Clasie en Ron Vlaar zullen de ontmoeting met de Basken aan zich voorbij moeten laten gaan.

Heenwedstrijd

AZ en Real Sociedad troffen elkaar drie weken geleden nog in Spanje. Ondanks de aanvallend ingestelde opstelling van Slot wisten de Alkmaarders maar weinig klaar te spelen. Slot zal vanavond dan ook voor een andere spelopvatting kiezen, zo liet hij weten tegenover AZ TV: “We speelden te aanvallend. Omdat Sociedad beter was, kwamen onze aanvallers niet aan aanvallen toe. We zullen vanavond niet weer in dezelfde opstelling aantreden als dat we in die wedstrijd deden.”
Bruno Martins Indi moest de eerste wedstrijd tegen Sociedad aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Hij is er vanavond wel weer bij. In het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd zei hij het volgende over de tegenstander van vanavond: “Natuurlijk is er een niveauverschil, maar ik denk dat wij de honger en discipline hebben om onze huid duur te verkopen.”

Real Sociedad

Real Sociedad staat nog steeds eerste in de Spaanse competitie. De laatste vijf wedstrijden in de competitie werden allemaal gewonnen. Afgelopen weekend werd Cádiz in eigen huis met 0-1 verslagen. Bij de Spanjaarden zal David Silva vanavond niet aan de aftrap verschijnen. De creatieve middenvelder is geblesseerd.

Stand

Na drie gespeelde wedstrijden staan Real Sociedad, Napoli en AZ allemaal op zes punten. Slot gaf dan ook aan dat het belangrijk is om een resultaat te behalen in de komende thuiswedstrijden tegen Napoli en Real Sociedad.

Live

AZ – Real Sociedad begint vanavond om 21:00. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant