Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Sedlacek van Sparta Praag naar AZ

AZ heeft donderdag een nieuwe aankoop gepresenteerd. De Tsjech Richard Sedlacek komt over van Sparta Praag. De 19-jarige controlerende middenvelder tekent tot medio 2020. Sedlacek sluit eerst wel aan bij Jong AZ.

Sedlacek: ‘Eén van de beste jeugdopleidingen’

Op AZ.nl laat de Tsjech weten dat hij blij is met deze overstap. Zelf zegt hij daarover: “AZ is een goede club met één van de beste jeugdopleidingen. Ik ben een box-to-box-speler, die graag aan de bal is en doelpunten maakt.” Sedlacek is niet de enige Tsjech bij AZ, met Ondrej Mihalik komt hij een landgenoot tegen in Alkmaar. De twee hebben al contact met elkaar gehad en Sedlacek geeft aan dat de aanwezigheid van Mihalik zeker hielp om naar AZ te komen.

Huiberts: ‘Volgende stap zetten’

Max Huiberts heeft op AZ.nl aangegeven dat Richard Sedlacek een goede controlerende middenvelder is en dat hij dus uit gaat komen in de Keuken Kampioen Divisie. Max Huiberts: “Richard heeft alle Tsjechische jeugdelftallen doorlopen. Daarnaast was hij afgelopen seizoen aanvoerder van Sparta Praag Onder 19. Hij kan nu in de sterke Keuken Kampioen Divisie spelen en we hopen dat hij bij ons de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Timo de Jong
Over de schrijver

Als HAVO-scholier droom ik van een carrière als journalist en mijn werk voor AZFanpage zijn de eerste stappen op dit gebied. Ik ben compleet voetbalgek en heb een seizoenkaart in Vak S.