Ingezonden

Scoren met kwaliteit op het veld en in huis

Zowel de kwaliteit in huis als op het veld is een doorslaggevende factor in de belevingswereld van zowel bewoners als spelers. Op het veld zal een strategie gekozen worden om de tegenstander te bestrijden. In huis zal ook een goed plan gemaakt moeten worden of expertise ingehuurd om een goed leefklimaat te creëren.

Gejuich

Ook in huis als op het veld zal gejuich klinken als de tegenstander verslagen is. Er zal altijd een formule of plan van aanpak zijn om mindere resultaten om te buigen in positieve. Speel je op een heel nat veld dan zal dat een andere aanpak vergen dan wanneer je op een droge en stoffige ondergrond speelt. Speel je op kletsnat gras dan zal er met ander schoeisel gespeeld worden.

Wanhoop

Zowel profs als amateurs houden wel van een potje bikkelen in de regen. Een lekkere lange sliding of een bal die zich vreemd gaat gedragen in het natte gras. Het zijn allemaal verrassende elementen die het spel een extra dimensie geven. De kletsnatte plunje gaat na de wedstrijd zo de voetbaltas in. Bij een overwinning gaan de spelers natuurlijk niet direct naar huis, maar genieten nog even na tijdens de derde helft in de kantine. Dan begint het stankontwikkeling van de natte voetbalkleding al flink te broeien in de afgesloten voetbaltas. Eenmaal thuis beland die tas vaak in de gang en blijft een nachtje liggen. Dit vaak tot wanhoop van moeder de vrouw die de vochtige en vaak stinkende hoop kleren de volgende dag uit de tas moet vissen. Wie herkent deze situatie niet.

Vocht

Al met al kunnen alle vochtige situaties het binnenklimaat in huis negatief beïnvloeden. Er zijn echter verschillende maatregelen te nemen om een betere vochthuishouding in huis te creëren. Maar hoe ga je de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Dat is een vraag die veel huisbezitters zich zullen stellen.

Een goede ventilatie is eigenlijk de basis van een goed klimaat in huis. Zorg dat er een goede luchtverversing en een goede circulatie in huis is. Zonder verse of stilstaande lucht zal er gauwe een bedompte sfeer in huis optreden. De aankleding van het huis kan ook van belang zijn. Misschien heb je geen groene vingers en vind je jezelf met één cactus in huis al een hele tuinman, toch is het raadzaam om een aantal groenbladige planten in huis te nemen. Naast dat planten een prettige sfeer binnen brengen zorgen ze voor zuurstof en zuiveren ze de lucht.

Meten is weten

Ben je niet zeker wat de kwaliteit van de lucht in je huis is, luchtkwaliteit in huis meten is dan de eerste stap die je kunt zetten. Want tenslotte is meten weten. Tegenwoordig zijn er tal van handige apparaten waarmee je de kwaliteit van de lucht kunt meten. Daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben. Bij twijfel is het wel raadzaam om een professional in de arm te nemen. Deze zal naar aanleiding van zijn meting een advies geven, zodat je het leefklimaat in je huis optimaal kunt beheersen.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    Ook interessant