website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

‘SC Heerenveen richt vizier op Druijf’

Ferdy Druijf staat in de nadrukkelijke belangstelling van SC Heerenveen, dat beweert Hans Kraay zojuist bij Fox Sports. Volgens Kraay hebben de Friezen de afgelopen weken met een delegatie van vier man op de tribune gezeten om de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie te beoordelen. Druijf toonde zich zowel in het shirt van Jong AZ, als ik dat van NEC uiterst trefzeker dit seizoen. In het Abe Lenstra Stadion wordt hij daarom gezien als potentiële vervanger van Sam Lammers, die weer terugkeert naar PSV.

Ontwikkeling

Of AZ wenst mee te werken aan een (tijdelijk) vertrek van de jeugdspeler valt te betwijfelen. De Alkmaarders verhuurden de topscorer van Jong AZ aan NEC zodat hij zich onder meer druk, in een andere omgeving, verder kon ontwikkelen. Die missie lijkt geslaagd want de Uitgeester kroonde zich met in totaal 29 treffers tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Eerder gaf Druijf aan dat hij al een gesprek gehad heeft bij AZ en dat hij in de voorbereiding van het nieuwe seizoen gewoon aansluit bij de selectie van Arne Slot. De aanvaller gaf daarbij te kennen dat zijn doel altijd is geweest om AZ 1 te halen, maar een rol als derde of vierde spits niet te zien zitten.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar