Elftal en Technische staf

Sadiq kan debuteren tegen Sparta

Ibrahim Sadiq kan zich opmaken voor zijn debuut in het shirt van AZ. De werkvergunning van de Ghanees is in orde en dus kan hij zondag spelen tegen Sparta.

Sadiq maakte tijdens de interlandperiode al zijn officieuze debuut voor de Alkmaarders. De aanvaller was in het 6-2 gewonnen oefenduel tegen Go Ahead Eagles meteen trefzeker. Of hij tegen Sparta aan de aftrap zal verschijnen, is nog onduidelijk.

Hoofdtrainer Pascal Jansen laat in het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd weten erg blij te zijn met zijn nieuwste zomeraanwinst. “Hij is inzetbaar”, laat de coach optekenen door AZ.nl. “De eerste indrukken zijn goed. Het is een hele interessante speler voor ons. Een explosieve doelgerichte speler die razendsnel is en overal voorin uit de voeten kan, met een voorkeur voor rechts voorin.”

Jansen kan in het duel met Sparta niet beschikken over Mees de Wit. Vrijdag werd bekend dat hij een voetblessure heeft en er de komende maanden uit ligt.

Sparta

Sparta is nog ongeslagen dit seizoen. De verrassende nummer zes van afgelopen seizoen pakte acht punten uit de eerste vier wedstrijden en verdedigt daarmee een vijfde plek in de Eredivisie. Tijdens de vorige ontmoeting in het AFAS Stadion gingen de punten mee naar Rotterdam. Het uitduel op Het Kasteel wist de ploeg van Jansen wel te winnen.

Aftrap

AZ – Sparta begint zondag 17 september om 16:45 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %