Elftal en Technische staf

‘Rotariu wil vertrekken en hoopt op oplossing’

Het verblijf van Dorin Rotariu bij AZ is nog geen succes. De Roemeense buitenspeler werd aan het begin van dit seizoen op huurbasis overgenomen van Club Brugge, maar veel minuten maakte hij nog niet. Dat steekt bij de huurling volgens zaakwaarnemer Boboc. ‘Dorin wil graag spelen. Hij is ongelukkig, omdat hij zijn plek bij het nationale elftal is kwijtgeraakt’, aldus de belangenbehartiger tegenover ProSport Live.

Oplossing

‘We hopen in de winter een oplossing te vinden. Hij wil vertrekken bij AZ, maar we moeten afwachten wat AZ wil. Hij wordt in principe tot de zomer gehuurd. We zullen een gesprek aangaan met de clubleiding: of hij gaat spelen, of we moeten een andere club vinden’, vervolgt Boboc zijn relaas. Rotariu is in de pikorde voorbijgestreefd door Stengs en Gudmundsson, terwijl ook Seuntjens op rechtsbuiten kan spelen.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com