Mikhail Rosheuvel verlaat AZ en gaat per direct spelen voor SC Cambuur. De 24-jarige buitenspeler mocht weg bij AZ en voegt zich in Leeuwarden bij Etiënne Reijnen, een oud-AZ’er voor wie dat afgelopen zomer al gold. Rosheuvel had in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2016. In Leeuwarden tekent hij voor anderhalf jaar met een optie voor nog een seizoen.

Het is niet bekend hoeveel Cambuur voor Rosheuvel betaalt. In diverse media wordt gesproken van 500.000 euro, maar dat lijkt vrij veel voor een speler die weg mag naar het toch ook niet al te kapitaalkrachtige Cambuur.

Tien jaar bij AZ

Rosheuvel kwam in 2002 naar AZ en doorliep de hele jeugdopleiding, maar verliet de club in 2009 om in het betaald voetbal te debuteren voor FC Omniworld, dat later Almere City werd. In 2012 keerde hij terug naar Alkmaar, maar basisspeler werd hij nooit. Vorig seizoen verhuurde AZ hem aan Heracles. Daar was hij basisspeler, maar bij terugkeer in Alkmaar belandde hij weer op de bank. Dit seizoen kwam hij niet verder dan drie basisplaatsen. In totaal speelde hij 24 wedstrijden voor AZ, waarin hij twee doelpunten maakte.

 

NAKZ

Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

3 Replies to “Rosheuvel verkast naar Cambuur”

  1. Jammer, ik heb hem 2x zien spelen in Victoriestadion, en was erg goed. Prima speler, helemaal in een 4-4-2 systeem.

    1. het is een goeie speler maar hij is om eerlijk te zijn niet goed genoeg voor de top. de vraag blijft altijd.. hoeveel ontwikkeld een speler nog! jeugdspelers zoals dos santos of haye zullen zich nog wel ontwikkelen. spelers als rosheuvel zullen uitschieters hebben maar verder vrij constant en gemiddeld spelen.

Comments are closed.