Wedden op voetbal

Wedstrijden

Ron Vlaar fit voor duel met Fortuna Sittard

ron vlaar gaat contract bij AZ verlengen

John van den Brom kan morgen beschikken over Ron Vlaar als de Alkmaarders het opnemen tegen Fortuna Sittard. De verdediger stond de laatste twee wedstrijden aan de kant met een blessure maar is inmiddels weer fit. Of de ervaren Hensbroeker gaat starten laat de coach, die sowieso niks kwijt wil over de opstelling, in het midden.

AZ verkeert in een roerige periode. De Alkmaarders wonnen slechts vijf wedstrijden in deze competitie en bezetten daarmee de zevende plek in de eredivisie. Plek vier bevindt zich nog binnen handbereik, al is nummer drie Feyenoord (voorlopig) uit zicht.

Rust

Mede door deze matige reeks trainde de selectie deze week besloten. ‘Soms is het wel eens lekker om in alle rust met die jongens de dingen te bespreken die niet goed gaan. Afgelopen week hebben ze ook heel veel met elkaar gezeten’, geeft de oefenmeester aan voor de camera’s van AZ TV. ‘De groep bestaat uit jongens die zowel binnen als buiten het veld met elkaar bevriend zijn. Dat maakt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om elkaar de waarheid te zeggen.’

Historie

Tegenstander Fortuna Sittard is uitstekend begonnen aan het seizoen. De promovendus staat tiende, op drie punten van AZ. De ploeg van Kevin Hofland is thuis moeilijk te verslaan, enkel Ajax en PSV wisten te winnen in Sittard. Fortuna won zelfs de laatste drie thuiswedstrijden. De laatste keer dat de ploegen in Limburg tegenover elkaar stonden in de eredivisie was in 2002. AZ won die wedstrijd destijds met 0-1 door een treffer van Van Galen.

Recente wedstrijden

1998/1999: 2-2 
Mutsaers, Van der Weert (AZ) Bouma, Hamming (Fortuna Sittard)
1999/2000: 1-2
Van Galen 2x (AZ) Paciorek (Fortuna Sittard)
2000/2001: 1-1
Buskermolen (AZ) Hamming (Fortuna Sittard)
2001/2002: 0-1
Van Galen
2017/2018 (beker): 2-4
Weghorst 2x, Jahanbakhsh, García (AZ) Dianessy, Stokkers (Fortuna Sittard)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com