Ron Vlaar verwacht dat hij zijn contract gaat verlengen. De 33 jarige verdediger beschikt over een aflopend contract bij AZ en is van plan deze verlengen. Vlaar speelt al sinds 2015 weer bij AZ, maar hij speelde lang niet alles bij AZ vanwege zijn vele blessures.

Na zijn carrière

Ron Vlaar heeft tegenover AZ aangegeven na zijn voetbalcarrière ook nog een rol te kunnen invullen in Alkmaarse dienst. ‘In welke rol dat zou zijn, dat weet ik nog niet. Ik wil hier gewoon graag blijven. Ik denk dat de club heel stabiel is en een duidelijke structuur heeft. Ik kan dus heel veel leren en ik denk dat ik ook zeker wat te bieden heb’.

‘Heb dingen goed te maken’

De aanvoerder van laat in AZ Speelt weten dat hij wat heeft goed te maken bij AZ na afgelopen seizoen: “Ik had het me natuurlijk anders voorgesteld. In welke situatie ik ook zat, ik heb nooit bij de pakken neer gezeten. Ik ben altijd doorgegaan. Ik had meer willen spelen en fitter willen zijn. Op het moment dat ik weer fit was, stond het elftal gewoon goed. Toen heb ik geduld moeten hebben. Ik heb gas gegeven op de training. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de andere jongens die wél speelden. Concurrentie maakt je beter. Het gaat om de club. Dat heeft me dan ook geen moeite gekost en ik ben daar ook nog nooit gefrustreerd over geweest.”

Timo de Jong

Als HAVO-scholier droom ik van een carrière als journalist en mijn werk voor AZFanpage zijn de eerste stappen op dit gebied. Ik ben compleet voetbalgek en heb een seizoenkaart in Vak S.