24-06-2018: Voetbal: Eerste training AZ: Alkmaar (L-R) Rody de Boer, Nick van Aart Voorbereiding seizoen 2018/2019
Elftal en Technische staf

Rody de Boer staat voor rentree

Goed nieuws voor Rody de Boer, de van Telstar overgekomen doelman is namelijk hersteld van het kwetsuur die hij voor aanvang van het seizoen opliep. Vlak voor zijn debuut voor Jong AZ raakte de doelman geblesseerd aan zijn schouder en stond maanden aan de kant. Inmiddels is de goalie volledig hersteld en staat hij voor zijn rentree. ‘Het is nu zaak om twee weken volledig met de groep mee te trainen en daarna kan ik eindelijk mijn eerste wedstrijd bij Jong gaan spelen’, geeft De Boer aan op het digitale huis van zijn club.

De 21-jarige Hagenaar kwam afgelopen zomer over van Telstar en zou eigenlijk de vaste doelman worden bij Jong AZ en de tweede man achter Bizot. Een blessure gooide echter roet in het eten, waardoor hij tot op heden zijn debuut nog niet heeft kunnen maken. Jasper Schendelaar verving De Boer bij Jong AZ, terwijl Piet Velthuizen aan de selectie werd toegevoegd als stand-in voor Bizot. Hoe het seizoen eruit gaat zien na zijn rentree moet nog worden besproken. ‘Daar hebben we nog geen plan voor getrokken. Eerst mijn debuut maken en dan zien we wel verder’, reageert de goalie.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant