Wedstrijden

Restant AZ – NEC op 6 december

Het eerder gestaakte Eredivisie-duel tussen AZ en NEC zal worden hervat op woensdag 6 december om 19 uur. Na wat verwarring is er nu ook helderheid omtrent een betwiste penalty voor AZ; deze zal niet toegekend worden.

Zorgwekkende momenten bij AZ – NEC

De wedstrijd AZ tegen NEC werd afgelopen zondag overschaduwd door een verontrustend moment toen AZ-spits Bas Dost onverwachts ineenstortte. Gelukkig kwam hij snel weer bij kennis en zijn gezondheidstoestand is inmiddels als ‘relatief goed’ beschreven. De wedstrijd werd bij een stand van 1-2 in het voordeel van de Nijmegenaren stilgelegd, en nu heeft de KNVB besloten dat het restant op de avond van 6 december om 19.00 uur zal worden voortgezet, waarbij toeschouwers welkom zijn.

Duidelijkheid rondom penaltysituatie

De wedstrijd kende nog een ander twistpunt; een val van Denso Kasius in het strafschopgebied van de club uit Nijmegen leidde tot onzekerheid over een mogelijke strafschop voor AZ. In eerste instantie was het onduidelijk of de VAR het voorval al had geëvalueerd, maar uit recente informatie blijkt dat dit wel degelijk het geval was. Hieruit volgt dat AZ geen strafschop zal krijgen bij de hervatting van de wedstrijd.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %