Elftal en Technische staf

Reijnders vervangt Clasie op bezoek bij FC Utrecht

AZ-middenvelder Tijani Reijnders

Tijani Reijnders staat woensdagavond tegen FC Utrecht in de basis. De middenvelder vervangt Clasie, die tegen Ajax zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en dus geschorst is.

Op Clasie na heeft Pascal Jansen de beschikking over zijn volledige selectie. “Ook Yusuf Barasi trainde weer mee”, laat de oefenmeester weten op de clubwebsite. “Mooi om te zien dat we in de eindfase van het seizoen met een volledige groep kunnen trainen. Jelle Duin zit morgen ook voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.”

Yusuf Barasi trainde dinsdag weer met de groep mee

FC Utrecht

FC Utrecht heeft de zevende plaats in de Eredivisie al binnen en is daarmee ook verzekerd van plaatsing voor de play-offs. Tegen AZ kunnen de Domstedelingen niet beschikken over doelman De Keijzer. Hij viel afgelopen weekend tegen PEC Zwolle geblesseerd uit en mist de rest van het seizoen.

Laatste driepunter in de Galgenwaard

De laatste keer dat AZ drie punten uit Utrecht mee naar huis nam was in november 2019. Door treffers van Boadu, Koopmeiners en Stengs waren de Alkmaarders toen met 0-3 te sterk in de Galgenwaard.

2020-2021: FC Utrecht – AZ 2-2
Elia, Dalmau (FC Utrecht), Koopmeiners, Stengs (AZ)
2019-2020: FC Utrecht – AZ 0-3
Koopmeiners, Idrissi, Boadu (AZ)
2018-2019: FC Utrecht – AZ 2-1
Emanuelson, Van Rhijn e.d. (FC Utrecht), Johnsen (AZ)
2017-2018: FC Utrecht – AZ 1-1
Dessers (FC Utrecht), Svensson (AZ)
2016-2017: FC Utrecht – AZ 1-2
Joosten (FC Utrecht), Henriksen, Jahanbakhsh (AZ)

Aftrap

FC Utrecht – AZ begint woensdag om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %