Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Reijnders: ‘Ik kreeg wel even kriebels in mijn buik’

AZ trakteerde het publiek gister tegen PEC Zwolle op een galavoorstelling. De Alkmaarders lieten met name in de tweede helft geen spaan heel van de Zwollenaren. Na de pauze liet Van den Brom het publiek ook kennismaken met drie debutanten. Voor één speler had het debuut nog een extra tintje, Tijjani Reijnders moest namelijk aantreden tegen zijn oude club. De middenvelder kwam aan het begin van dit seizoen over van PEC en kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn debuut. ‘Het was een mooie middag! Debuteren tegen je oude club is natuurlijk altijd leuk en al helemaal met zo’n overwinning erbij.’

Spanning

Ook over zijn eigen inbreng was de 19-jarige middenvelder content. ‘Voor mijn gevoel ging het wel goed. Ik kijk er tevreden op terug en het is helemaal mooi dat ik nog een aandeel had bij die goal van Ali.’ Toch moest het talent bekennen dat hij het wel even spannend vond toen hij zich daarwerkelijk aan de middenlijn moest melden voor een invalbeurt. ‘Ja natuurlijk heb je wel wedstrijdspanning en dan al helemaal als je wordt geroepen. Ik kreeg toen wel even kriebels in mijn buik. Het is toch de eerste keer dat je in zo’n stadion mag spelen dus dan moet je het wel laten zien ook.’

Ontwikkeling

Reijnders ontwikkelde zich dit seizoen bij Jong AZ tot één van de dragende krachten in het elftal van Martin Haar en Denny Landzaat. Een ontwikkeling waar de Zwollenaar blij mee is. ‘Uiteindelijk wel. Je werkt natuurlijk naar het eerste toe om daar te spelen en dat is gelukt. Ik denk dat ik me dit seizoen goed heb doorontwikkeld dus daar ben ik tevreden over.’ Doelen voor volgend jaar heeft Reijnders echter ook al. ‘Volgend jaar wil ik in ieder geval elke wedstrijd bij de selectie zitten. Of dat nu als basisspeler is of vaste wissel dat maakt mij nu nog even niet uit.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com