19-08-2018: Voetbal: FC Emmen v AZ: Emmen (L-R) AZ Spelers vieren de overwinning met de supporters Eredivisie 2018/2019
Overig nieuws

Regels BVO’s onveranderd: KNVB houdt rekening met drie scenario’s

Gisteravond kondigde het kabinet extra maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Door die aankondiging heerst er wat onduidelijkheid over de impact die de maatregelen hebben voor het voetbal. De KNVB communiceert echter dat het advies van het RIVM met betrekking tot de sport hetzelfde is gebleven. Dat wil zeggen dat deze (vooralsnog) lopen tot 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was. De wedstrijden en competities in de sport vallen dus buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni.

Scenario’s

De voetbalbond houdt op dit moment rekening met een drietal scenario’s:

  • De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
  • De competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk van de uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
  • De competities worden niet uitgespeeld.

Over het verdere verloop van de competitie zal in aanloop naar 6 april een besluit worden genomen. De KNVB blijft in overleg met de UEFA, want verder spelen na 30 juni is alleen mogelijk als de Europese voetbalbond ingrijpt. Wij houden jullie uiteraard ook op de hoogte.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant