Elftal en Technische staf

Rasmus Wendt naar AZ

Rasmus Wendt maakt per direct de overstap van BK Häcken naar AZ

Rasmus Wendt maakt per direct de overstap van BK Häcken naar AZ. De 18-jarige aanvaller werkte eerder met succes een stage af en tekent een contract voor een half jaar, met een optie voor nog twee jaar. ‘AZ is een familiaire en professionele club. Ik kan hier werken met alleen maar specialisten. Het komende half jaar focus ik mezelf op het aarden in Nederland. Hopelijk kan ik dan in de toekomst de stap naar het eerste maken’, reageert de Zweed op het digitale huis van de club.

Ook de technische leiding is blij met de aankoop. ‘Rasmus is een heel interessante speler, zeker op fysiek gebied. Hij is een jongen met snelheid en veel diepte in zijn spel. Daarnaast is hij technisch vaardig en kan hij goed tussen de linies spelen. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen’, aldus Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com