Wedstrijden

Programma Eredivisie 2022-2023 bekend gemaakt

De KNVB maakt programma Eredivisie 2022-2023 bekend

Gisteren werd al duidelijk dat AZ de competitie op 7 augustus thuis begint tegen Go Ahead Eagles en nu is het volledige programma van de Eredivisie bekend gemaakt door de KNVB. De bond benadrukt dat dit het conceptprogramma is omdat er door Europese verplichtingen ongetwijfeld nog het nodige geschoven zal worden.

Eerste toppers in september

AZ heeft op papier een paar gunstige wedstrijden om mee te beginnen (al dachten we dat de afgelopen twee jaar ook natuurlijk…) met Go Ahead, Sparta, NEC, Cambuur en Emmen. Daarna wordt het pittiger als FC Twente (dat AZ nu al voorbij is in begroting trouwens) en Ajax zich melden in Alkmaar.

Download het volledige schema van de Eredivisie hier.

Openstaande data

In het programma staan er ook nog de nodige data open in verband met de Europese toernooien en ligt het hele schema na 4 februari helemaal open om diezelfde reden. De data voor speelronden 12,13 en 14 worden eind augustus bekend gemaakt en de data voor na de winter komen medio november.

WK Qatar

Omdat het onzinnige WK dit jaar gaat plaatsvinden tussen 21 november en 18 december belooft het sowieso een beetje een vreemd seizoen te worden en lijkt er geen ruimte te zijn voor een echte winterstop. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zal al worden gespeeld op 7 januari (AZ – Vitesse) en het zal met name in de tweede helft van het seizoen wel een uitdaging worden om iedereen fit te houden, ook al omdat er dankzij de Nations League en de hele snelle start van de Europese campagne ook al geen echte zomerstop is.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %