Wedden op voetbal

Podcast 67

Podcast 67: Wie is de ware AZ-autist?

In de twaalfde aflevering van Podcast 67 zijn Roy Rowinkel en Kees van Oostveen te gast. Zij zijn mede-grondleggers van de jaarlijkse AZ-quiz, die eerst in café Jinx plaatshad en sinds vorig jaar in café Amstelhoek.

Kees, Roy en hun mede-organisatoren hebben ieder jaar een flinke kluif aan het in elkaar draaien (en vooral factchecken) van de in totaal 45 quizvragen. Maar het resultaat mag er zijn. Welke Fin debuteerde er onder Louis van Gaal tegen Achilles’29? Wanneer speelde AZ met een vraagteken op de borst? En na welke wedstrijd kwam Co Adriaanse met de term scorebordjournalistiek? Zo zonder Google moet je diep in je geheugen graven. Er zijn rebussen en spelersprofielen. Er zijn vragen over statistieken en over shirtsponsors. Vermaard zijn de beeldvragen: de spelers (maar ook John van den Brom en Robert Eenhoorn) die een vraag over zichzelf, via opgenomen video’s ook daadwerkelijk zelf stellen.

Om de rollen om te draaien, worden in deze aflevering Kees en Roy zelf eens goed onder vuur genomen met een spervuur aan quizvragen over allerlei AZ-onderwerpen. Onder het genot van een (Amsterdams?) witbiertje van Bierhut Castricum ontstaat een nek-aan-nekrace wie de grootste parate kennis heeft. Leuk voor de luisteraar om mee te gissen.

De AZ-quiz vindt dit jaar plaats op 11 mei en is reeds volgeboekt. De organisatie heeft echter één tafeltje vrijgehouden voor luisteraars van Podcast 67. Wie de prijsvraag uit deze aflevering als eerste goed beantwoordt, krijgt een wildcard om samen met een partner aan te mogen schuiven. Ook is er een prijs voor degene die de beste rectificatie stuurt. Deze persoon krijgt namelijk het Fanpage shirt 8-1-9, ter ere aan het kampioensjaar 2009.

De aflevering is te beluisteren via Spotify of een speciale podcastapp op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Ook onder deze link: https://podcast67.nl/12-wie-is-de-ware-az-autist/ staat de uitzending, evenals de eerdere elf edities van Podcast 67.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com