Podcast 67

Podcast 67: Waarom de virusgevoelige groepsfoto na Napoli wel kan, en een trappende Esteban niet

Zijn laatste seizoenkaart had hij in 2003. Vanaf toen miste hij vrijwel geen wedstrijd, maar juichen zit er voor hem nauwelijks in. Ed van de Pol, huisfotograaf bij AZ, is te gast in de 32e aflevering van Podcast 67.

De ras-Alkmaarder vertelt over zijn periode bij de AZ Fanpage, zijn band met de spelers en over het krankzinnige afgelopen seizoen, dat hij vastlegde in een fotoboek. Ook licht hij toe wat het in beeld brengen van een AZ-wedstrijd anno 2020 vergt van een clubfotograaf. Een thuiswedstrijd tegen Rijeka of een uitwedstrijd in Heerenveen oogt totaal anders, met lege tribunes. Want, ook al kostten de AZ-supporters hem wel eens een laptop: “ik mis jullie echt jongens… het stadion is nu net een zwembad”.

De aflevering is te beluisteren via Spotify of een speciale podcastapp op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Ook onder deze link: https://podcast67.nl/32-waarom-de-virusgevoelige-groepsfoto-na-napoli-wel-kan-en-een-trappende-esteban-niet/ staat de uitzending, evenals de eerdere 31 edities van Podcast 67.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant