Podcast 67

Podcast 67: Marco Bizot is against modern football

In de nieuwste aflevering van Podcast 67 is voor het eerst een AZ-speler te gast. Op het trainingscomplex in Wijdewormer kroop Marco Bizot ruim een uur achter de microfoon. Daar praatte hij honderduit over zichzelf en AZ, en deed een lekkere duit in het zakje bij de vaste rubrieken van de podcast.

Er zijn slechtere momenten om Bizot te treffen. De Horinees blinkt dit jaar uit in clean sheets en is momenteel de meest gewilde AZ-speler voor interviews. Maar wat Maikel en Sander misschien wel meer opviel: Bizot bezoekt spandoekenmakers, komt juist na een verloren thuispot de fans bedanken en toont op social media zijn waardering voor goede pyro’s. Hoe zit dat, waar komt die warme interesse vandaan?

Uiteraard kwam ook het voetbal ter sprake. Hoe kijkt hij aan tegen de dubbele ontmoeting tegen Willem II en hoe ziet zo’n wedstrijddag er precies uit? Zou hij naar andere clubs in de eredivisie willen? En waarom loopt hij daar op het trainingscomplex eigenlijk rond met een percolator?

De aflevering is te beluisteren via Spotify of een speciale podcastapp op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Ook onder deze link: https://podcast67.nl/11-marco-bizot-is-against-modern-football/ staat de uitzending, evenals de eerdere tien edities van Podcast 67.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant