website laten maken in alkmaar
Podcast 67

Podcast 67: Langs de rafelranden van Alkmaar

Zo ben je opperhoofd van het onvolprezen SupportersmagAZine, zo sleep je literaire prijzen in de wacht. In de laatste Podcast 67 is Barry Smit te gast. Naast zijn nieuwe boek dat gister verscheen, komen alle AZ-perikelen ter sprake. Van nu, maar ook van toen.

Zo vervulde Barry begin deze eeuw een voortrekkersrol bij acties tegen het kunstgras of voor het verblijf in Alkmaar. En in nog vroeger tijden maakte hij het leven zuur van bezoekende supporters, die in optocht van station naar stadion gingen.

De AZ-fan schreef de afgelopen jaren een vijftal boeken, waarvan Bloedwonder de laatste is. Hierin spelen Alkmaar en de omgeving een grote rol. Barry licht toe hoe dicht het boek bij de waarheid ligt.

Tot slot onthult Maikel een geheim over Barry, dat direct te maken heeft met de AZ Fanpage.

De aflevering is te beluisteren via Spotify of een speciale podcastapp op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Ook onder deze link: https://podcast67.nl/14-langs-de-rafelranden-van-alkmaar/ staat de uitzending, evenals de eerdere dertien edities van Podcast 67.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar