Podcast 67

Podcast 67: In je geheugen graven nu het nog kan: AZ in de jaren 90

In de 42e aflevering van Podcast 67 is Thomas Brood te gast. Zondag wordt de documentaire van Thomas, ‘alleen met boeven win je wedstrijden’, op ESPN uitgezonden. De docu verhaalt over het kampioensseizoen ’95/’96.

Thomas vertelt over de totstandkoming van de documentaire. Waarom viel de keuze op dit seizoen? Hoe breng je dit seizoen mooi in beeld? En wie laat je voor de camera verschijnen?

Maikel en Sander halen meteen hun eigen herinneringen op. Dat blijkt lastig: in het collectieve geheugen zit vaak alleen de kampioenswedstrijd tegen Den Bosch gegrift. Tekenend is dat niemand echt kan benoemen wie nou de beste speler was in dit seizoen. De herinneringen van de spelers zelf blijken ook niet heel accuraat, zo verklapt Thomas. Zij herinneren zich vooral een incident tijdens een trainingskamp. Iets met een brandslang en een driewieler.

De aflevering is hieronder direct te beluisteren, maar ook via Spotify zelf of met Apple Podcasts.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %